Liberalul Varujan Vosganian a declarat ieri, la Craiova, ca la inceputul saptamanii viitoare ii va da in judecata pe Liviu Turcu si pe Marius Tuca. Senatorul PNL a spus ca inca asteapta scuze de la presedintele Traian Basescu. "Toate afirmatiile calo
Liberalul Varujan Vosganian a declarat ieri, la Craiova, ca la inceputul saptamanii viitoare ii va da in judecata pe Liviu Turcu si pe Marius Tuca. Senatorul PNL a spus ca inca asteapta scuze de la presedintele Traian Basescu. "Toate afirmatiile calomnioase la adresa mea s-au dovedit a fi o facatura. De altfel, CNSAS a dat un verdict unic in istoria sa in care a spus ca nicaieri in Romania nu exista nicio referire la o astfel de activitate pe care as fi dus-o si nu am facut parte din nicio structura represiva din Romania. Luni, am sa semnez si actele pentru a-i da in judecata pe Marius Tuca de la Jurnalul National si pe Liviu Turcu si voi explica atunci exact si ce tip de despagubire materiala doresc. Din pacate, domnul Turcu a avut o atitudine lasa pentru ca nu a facut publica adresa sa din SUA, refuzand sa faca acest gest de onoare", a spus Vosganian, citat de Rompres. "Prezenta mea la Bruxelles intr-o functie atat de inalta ar fi putut sa influenteze echilibrul de forte politice din Romania. Prezenta mea de acolo in calitate de comisar european provenind din structurile proeminente ale PNL ar fi dat liberalismului si PNL o recunoastere a contributiei pe care a adus-o si o sustinere, cel putin in plan moral", a spus Vosganian. Pe de alta parte, Vosganian a spus ca presedintele Traian Basescu trebuie sa-si explice atitudinea fata de persoana sa. "Astept scuze de la Traian Basescu, in primul rand pentru acuzatia de rasism pe care mi-a facut-o, potrivit careia eu as fi spus ca rromii ar trebui dusi in ghetouri. Si mai sunt alte chestiuni pe care trebuie sa le discut eu cu Traian Basescu intre patru ochi", a precizat Vosganian. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.