Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, minis-trul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu si Emanoil Negut, secretar de stat la Autoritatea de Control a Guvernului, intentioneaza sa devina consultanti fiscali, fiind inscrisi pe listele de examen. Testele, la care s-au inscris 8.639 de candidati, au loc azi si miine. In cazul ministrului Finantelor se mentioneaza „aminat la cerere", potrivit MEDIAFAX.

Rusanu, membru in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, Winkler si Negut vor sustine examenul in aceeasi sala, 206, corpul „Spiru Haret", din Parcul Universitatii Politehnica.

Conform regulamentului de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, activitatea de consultanta fiscala poate fi exercitata numai de persoanele care au obtinut certificatul de atestare emis de Ministerul Finantelor, in urma promovarii unui examen. Consultantii fiscali pot acorda asistenta la intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, pot desfasura activitati de expertiza contabila sau audit financiar.