Dosarul teleghidat Ne aflam in posesia unui document exceptional care ar putea constitui inca o proba ca Parchetul General actioneaza la comanda politica. Este vorba despre Dosarul Privatizarii, care a fost tinut la sertar de catre DIICOT pana la
Dosarul teleghidat Ne aflam in posesia unui document exceptional care ar putea constitui inca o proba ca Parchetul General actioneaza la comanda politica. Este vorba despre Dosarul Privatizarii, care a fost tinut la sertar de catre DIICOT pana la momentul oportun, cand trocul politic n-a mai functionat. SRI a sesizat Parchetul in cazul de fata inca din iunie 2006. Principiul "Te am, pot sa te fac!" functioneaza perfect in politica romaneasca, cu sprijinul nemijlocit al unor procurori corupti. A nu se intelege de aici ca luam apararea celor care fac obiectul unei anchete penale uluitoare, pe care o prezentam in paginile alaturate. Dimpotriva, observam doar cum aceasta ancheta privind siguranta statului a fost data pe mana unui procuror teleghidat. Daca asa stau lucrurile, ca in sesizarea SRI catre DIICOT, atunci masurile de arestare a vinovatilor si inlaturarea acestora din sistemul crimei organizate institutionalizate trebuiau luate neintarziat si nu tainuite vreme de patru luni. Daca, insa, vorbim despre un dosar fabricat, faptul ca el a ajuns la un procuror indoielnic ne confirma traseul politic al anchetei.
Documentul nostru este Rezolutia semnata de procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu in data de 21 noiembrie 2006 prin care dispune inceperea urmaririi penale, pentru infractiuni de spionaj impotriva a mai multi cetateni romani si straini, ultimii, aflati pe teritoriul Romaniei ca reprezentanti ai unor firme de consultanta in domeniul privatizarii. Rezolutia, din care prezentam ample extrase, a fost obtinuta de reporterii Departamentului Antifrauda al ZIUA din interiorul echipei de ancheta condusa de procurorul Nastasiu.
In mod evident, desi nu apar printre invinuiti si, cu toate ca sunt implicati in prezumtive fapte deosebit de grave, tintele sunt doi ministri: Ioan Codrut Seres - ministrul Economiei si Comertului (PC) si Zsolt Nagy (UDMR) - ministrul Comunicatiilor. Dintre acestia, Seres este, fara indoiala, capul de afis.
Data cand procurorul Ciprian Nastasiu, unul dintre cei mai patati executanti ai sistemului, semneaza rezolutia, coincide flagrant cu data cand acelasi Nastasiu obtine NUP (neinceperea urmaririi penale) in cazul Fuga lui Hayssam. Nastasiu fiind cel care l-a pus in libertate pe Omar Hayssam, facilitandu-i, astfel, disparitia. Categoric, putem interpreta acest fapt ca pe un santaj. Semneaza Nastasiu rezolutia, ii semnam si noi NUP.
Data la care Nastasiu pune in aplicare rezolutia (22.11.2006) si ii salta pe invinuiti cu tam-tam pentru audieri ce dureaza pana in miez de noapte, coincide cu data la care are loc CSAT, sub conducerea lui Traian Basescu, unde se discuta chestiuni de siguranta energetica, dar, mai ales, despre privatizari. Anterior acestei sedinte, Basescu, la un forum energetic, l-a atentionat pe Seres in vazul lumii: "Ce, ma, Codrut, ti-e frica ca facem CSAT pentru tine?!" Seres, care cu o zi inainte facea referire la clientela politica si la presiunile care se fac asupra lui pentru monopolizarea pietei de energie. Dupa terminarea sedintei CSAT, Basescu anunta doua chestiuni importante in context: unul, ca a cerut desecretizarea contractelor de privatizare si, doi, ca exista o ancheta la Parchetul General ce are ca obiectiv dosare de privatizare si ca procurorii isi vor face datoria.
Retinem, iar, doua lucruri: ca nici Seres, nici Nagy n-au fost pusi sub acuzare, desi faptele raportate de SRI, unele sustinute - se deduce - de interceptari telefonice, filaje si perchezitii, sunt de natura sa fie cel putin demisi imediat, apoi ca nici unul dintre cei audiati n-a fost retinut, cu toate ca sunt invinuiti de unele dintre cele mai grave prevederi ale Codului Penal. Ei sunt lasati in libertate de acelasi procuror care l-a lasat liber si pe Hayssam. Sa fi fost intregul balci un avertisment? Sau vor urma arestari politice? (Bogdan COMARONI)
"Stancev este un tip, un baiat"
Codrut Seres a declarat ca s-a intalnit de mai multe ori cu Stamen Stancev, la sediul MEC, unde acesta venea in calitate de consultant si era interesat de mai multe proiecte ale ministerului, in special derulate de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. Intrebat daca il cunoaste pe Stancev, Seres a raspuns: "Eu de unde sa stiu cine este Stancev? Este un tip, un baiat". "Din cate stiu, Stancev a fost in echipa care a participat la privatizarea Petrom sau Distrigaz Sud, sau amandoua", a spus Seres. Era "cunoscut pe-aici, ca am inteles ca a fost consultant la privatizarea Petrom". "Nu stiu sa spun cine l-a adus la minister, trebuie sa ma gandesc", a spus Seres. (Mediafax)
Diversiunea Romextera Bank anuntata de ZIUA
Constatarile procurorului Nastasiu vorbesc de faptul ca la solicitarea cehului Michal Susak, director executiv al PPF Investments - Insulele Jersey (paradis fiscal), numitul Stamen Stancev "a initiat la inceputul lunii octombrie o serie de demersuri pe langa ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, menite sa asigure investitorului respectiv (n.n. - PPF Investments) obtinerea in conditii avantajoase a unui pachet de 0,85% din actiunile SC Romextera Bank, participatie detinuta de SN TGN Transgaz SA Medias. Ancheta a stabilit ca in data de 2 octombrie 2004, "in jurul orelor 16.30, Stamen Stancev a avut o intalnire privata cu Ioan Codrut Seres, la sediul MEC, in cadrul careia cetateanul bulgar i-a solicitat responsabilului MEC sa se implice in gasirea unei variante pentru a determina Consiliul de Administratie al SC TNG Transgaz SA sa aprobe vanzarea pachetului de actiuni detinut la Romextera Bank catre fondul de investitii reprezentat de cetateanul ceh. Ca urmare a acestei interventii, Ioan Codrut Seres i-a solicitat lui Robert Neagoe, directorul Directiei Juridice a OSPSI - MEC sa intocmeasca in regim de urgenta si intr-o formula care sa asigure protejarea demnitarului de eventuala contestare ulterioara a obiectivitatii/corectitudinii demersului - proiectul documentului prin care MEC in consiliul de administratie al societatii nationale sa fie mandatat cu privire la vanzarea prin negociere directa, catre PFF Investments Ltd. a pachetului de actiuni detinut de Transgaz SA la SC Romextera Bank. Conform celor stabilite cu Robert Neagoe, caracterul subiectiv al interventiei ministrului in realizarea proiectului urma sa fie disimulat prin introducerea unei prevederi potrivit careia decizia CA al SN TGN Transgaz SA va fi adoptata in functie de ratiuni de ordin economic, respectiv justificarea unei eventuale nevoi actuale de lichiditati a societatii nationale".
Despre felul in care exponenti ai PPF Investments Ltd., in frunte cu celebrul Iosif Pop, au incercat sa puna mana pe pachetul majoritar de actiuni al Romextera Bank, prin oferte lansate pe cai subversive, fara avizul conform al BNR, ziarul ZIUA a facut numeroase dezvaluiri inca din luna septembrie a.c. Procurorii DIICOT, in frunte cu Nastasiu, nu s-au deranjat atunci de pe scaune, insa s-au trezit abia in 21 noiembrie a.c. sa inceapa urmarirea penala, taman cand acelasi procuror Nastasiu a primit NUP in dosarul ce i s-a facut ca urmare a solicitarii sale ca Omar Hayssam sa fie pus in libertate pentru a fugi din tara.
Planuri secrete acasa la Stancev
Un amanunt care pune sub un mare semn de indoiala asupra profesionalismului lui Ciprian Nastasiu in acest caz este faptul ca din rezolutia sa reiese ca in urma sesizarii SRI din iunie 2006, s-a identificat ca cetateanul bulgar Stamen Stancev folosea un apartament in Bucuresti, b-dul Ghe. Magheru nr. 9, atunci cand venea in Romania, loc unde realiza "intalniri conspirative".
In baza mandatului nr. 002122 din 6 iunie 2006 emis de Inalta Curte s-a patruns in imobil in data de 27 iunie 2006, iar anchetatorii au depistat o serie de documente incendiare privind obiective importante de infrastructura (planurile Aeroportului Cluj, ale autostrazii Bucuresti-Ploiesti, harti topografice etc), ideale si pentru speculatii imobiliare, documente secrete privind societati comerciale din industria de aparare si multe altele. O asemenea descoperire ar fi trebuit sa conduca automat la arestari, insa ori secretele nu erau atat de secrete cat reiese din sesizari, ori anchetatorii au facut jocuri de culise cu "grupul de criminalitate organizata". Este aberant sa sustii ca ai gasit documente secrete la o perchezitie, iar dupa sase luni sa nu faci altceva decat sa incepi urmarirea penala, cand probabil cei vizati s-au pus demult la adapost.
Aranjamente la Radiocomunicatii
Corporate Finance Beratungs GmbH Austria a castigat licitatia in baza documentelor secrete obtinute de Radu Mihai Donciu prin consultantul bulgar
Interventiile s-au facut pe fondul neadmiterii in faza a II-a de preselectare a CFB. Se retine ca "pe baza datelor obtinute de Stamen Stancev de la Radu Mihai Donciu si transmise cetateanului strain Klaus Requat, co-presedinte si director al CFB, aceasta societate austriaca de consultanta a acumulat un punctaj care i-a permis adjudecarea licitatiei in dauna altor trei consortii calificate in finala". Se vorbeste in continuare si de un onorariu de angajare solicitat de bulgarul Stancev co-presedintelui CFB de 175.000 euro, precum si de un comision de 1,95%, fapt care "a determinat cresterea punctajului acordat firmei austriece, comparativ cu cel inregistrat de oferta urmatorului clasat, consortiu format din BNP Paribas Corporate Finance-Central Europe Trust Company Ltd, ce prevedea un comision de succes de 4,95%". Rezolutia lui Nastasiu arata ca "de fapt, CFB s-a inscris singura in faza de precalificare, iar ulterior, la sugestia lui Radu Mihai Donciu, reprezentantii firmei austriece au alcatuit un consortiu impreuna cu casa de avocatura Musat & Asociatii, pentru a obtine un punctaj superior la oferta tehnica". La data de 9 mai 2006, MCTI a comunicat public ca "oferta consortiului format din CA-IB Corporate Finance Beratungs GmbH si casa de avocatura Musat & Asociatii a realizat cel mai mare punctaj, fiind declarata castigatoare".
Atac la Posta Romana
Stamen Stancev i-a trasat sarcini concrete lui Radu Mihai Donciu in sensul realizarii unei interventii la nivelul ministrului Zsolt Nagy
Stamen Stancev a actionat si in vederea adjudecarii licitatiilor pentru asigurarea consultantei MCTI in vederea restructurarii si privatizarii CS Posta Romana SA. Se sustine ca Stancev "a intrat in posesia unor informatii confidentiale referitoare la rezultatele evaluarii ofertelor consultantilor financiari (USB Elvetia, Merrill Lynch si CA-IB Corporate Finance, ambele din Marea Britanie, JP Morgan din SUA si CSFB), inscrisi in faza finala (...) mai mult, cetateanul bulgar i-a trasat sarcini concrete lui Radu Mihai Donciu in sensul realizarii unei interventii la nivelul ministrului Zsolt Nagy, prin care sa obtina pe de o parte, intarzierea publicarii anuntului oficial privind consultantul financiar ce urmeaza a fi desemnat castigator si, pe de alta parte, modificarea in baza informatiilor confidentiale primite, a ofertei depuse de CSFB, astfel incat grupul financiar-bancar sa-si adjudece respectiva licitatie". S-a mai "negociat", de asemenea, includerea in caietul de sarcini a unei clauze care sa faca neatractiva licitatia respectiva pentru concurenta CSFB.
Acuzatii si acuzatiile
- Stamen Stancev, cetatean bulgar, consultant al Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra (CSFB) si al Credit Anstalt Investment Bank Corporate Finance Beratungs GmbH Austria, pentru infractiunea de spionaj si constituire a unui grup infractional organizat;
- Susak Michal, cetatean ceh, director executiv al PPF Investments (of-shore controlat de holdingul PPF Group Cehia), pentru infractiunea de spionaj si constituire a unui grup infractional organizat;
- Vasim Benyatov Don, cetatean american de nationalitate rusa, angajat al Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra (CSFB), pentru pentru infractiunea de spionaj si constituire a unui grup infractional organizat;
- Mihai Radu Donciu, consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii, pentru infractiunea de tradare prin transmitere de secrete si constituire a unui grup criminal organizat;
- Mihai Dorinel Mucea, adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (OPSPI - MEC) pentru infractiunea de tradare prin transmitere de secrete si constituire a unui grup criminal organizat;
- Robert Marius Neagoe, directorul Directiei Juridice din cadrul OPSPI - MEC, pentru infractiunea de tradare prin transmitere de secrete si constituire a unui grup criminal organizat;
- Mircea Calin Flore, reprezentantul in Romania a Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra (CSFB), pentru infractiunea de spionaj si constituire a unui grup infractional organizat;
- Mustafa Oral, cetatean turc cu activitate in Romania, pentru complicitate la infractiunea de spionaj si constituire a unui grup infractional organizat.
SRI a sesizat Parchetul acum sase luni
Materialul de punere sub invinuire a retinut ca activitatile desfasurate de bulgarul Stamen Stancev, impreuna cu ceilalti membri ai gruparii de criminalitate organizata din tara si strainatate au comis fapte care "au ca efect prejudicierea intereselor de securitate economica ale statului roman prin distorsionarea grava a mediului concurential intern si afectarea imaginii externe a Romaniei in contextul aderarii la Uniunea Europeana. Concret, Stamen Stancev a realizat contacte repetate cu oficiali din Ministerul Economiei si Comertului (MEC) si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) pentru a obtine date referitoare la ofertele inaintate de firmele concurente privind adjudecarea licitatiilor de privatizare a SC Elecrica Muntenia Sud SA Bucuresti, SN Radiocomunicatii SA, CN Posta Romana SA, precum si pentru determinarea vanzarii de catre SN TGN Transgaz SA Medias a pachetului de 0,85% din actiunile pe care le detinea la SC Romextera Bank SA Targu Mures.
Din documentul intocmit de procurorul Ciprian Nastasiu se desprinde faptul ca acesta a actionat extrem de tarziu fata de gravitatea faptelor semnalate de el in Rezolutia de incepere a urmaririi penale. DIICOT primise sesizarea de la SRI pe aceste fapte cu sase luni in urma, dar Nastasiu nu a facut altceva decat sa inceapa urmarirea penala, desi pentru acuzatii atat de grave s-ar fi impus arestarea celor implicati. Nu este exclus insa ca Nastasiu sa fi procedat la fel ca si in cazul vestitului Omar Hayssam, pe care l-a ajutat practic sa fuga din tara, pentru ca cei acuzati de spionaj sa se poata ascunde prin locatii necunoscute din tari straine. Contradictia dintre constatarile sale din rezolutie - fapte deosebit de grave care atenteaza la siguranta nationala - si masura finala de simpla incepere a urmarii penale, naste dubii serioase asupra modului in care anchetatorul Nastasiu instrumenteaza acest dosar.
Mucea si Donciu reaudiati
Consilierul ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Mihai Radu Donciu, a fost audiat, ieri, la Parchetul instantei supreme, in dosarul in care este urmarit penal in dosarul privind privatizarile. La sfarsitul audierilor, procurorii i-au interzis lui Donciu sa paraseasca Bucurestiul pe perioada cercetarilor. Avocatul acestuia a declarat ca s-au discutat aspecte care sunt legate de licitatia desfasurata in vederea selectarii consultantului pentru privatizarea unor societati din subordinea ministerului. De asemenea, tot ieri a venit la Parchetul General si Dorinel Mucea. La intrarea in Parchet, acesta a declarat ca acuzatiile care i se aduc sunt nedrepte si ca a venit pentru a-si dovedi nevinovatia.
Stancev in relatii cu mafia bulgara
Stamen Stancev (foto) a absolvit scoala de ofiteri de la Dolna Mitropolia din Bulgaria. In 1990 a patruns in afaceri cu o mica firma prin care importa masini din vestul Europei. In 1993 s-a lansat in afaceri cu carburanti. Despre Stamen Stancev se spune in Bulgaria ca vorbeste cinci limbi straine si este deosebit de inteligent. La mijlocul anilor '90 Stancev ar fi fost implicat in falimentarea mai multor banci din Bulgaria. Detine locuinte la Nisa, Monaco si Viena. Se pare ca Stamen Stancev a mai avut legaturi stranse cu Multigrup - compania unui puternic mafiot bulgar, Ilia Pavlov, care a fost impuscat in anul 2003. Stancev se afla la cea de-a doua casnicie, avand trei copii.
In luna octombrie a.c., Stamen Stancev apare ca aflat la Viena, unde a fost contactat de Radu Mihai Donciu, caruia i-a oferit o serie de informatii despre o alta tinta a grupului - Complexul energetic Turceni. In cadrul convorbirii s-a afirmat ca "suportul optic" despre complexul energetic a fost primit de la turcul Mustafa Oral, "cetateanul bulgar mentionand ca materialul a fost realizat de Mihai Dorinel Mucea la solicitarea sa". "Conform probatoriului administrat in cauza, interesul lui Stamen Stancev este acela de a initia o afacere impreuna cu cetateanul ceh Michal Susak privind intermedierea/interpunerea in procesul de privatizare al Complexului energetic Turceni, cetateanul bulgar bazandu-se in acest demers pe relatiile privilegiate cu Mihai Dorinel Mucea si Ioan Codrut Seres care supervizeaza legatura in afara cadrului oficial intre functionarii OPSPI - MEC si Stamen Stancev".
RomTelecom pe mana CSFB
Radu Mihai Donciu este acuzat ca a furnizat in afara cadrului oficial informatii confidentiale lui Flore Mircea Calin
Licitatia pentru selectarea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile statului roman detinute la SC RomTelecom SA a fost o alta tinta a grupului infractional. Radu Mihai Donciu este acuzat ca in calitatea de membru in comisia de selectare prin licitatie "a furnizat in afara cadrului oficial informatii confidentiale lui Flore Mircea Calin, reprezentantul permanent in Romania a CSFB, cu privire la ofertele depuse de competitorii inscrisi in cursa". In urma acestor informatii, se arata ca "la data de 5 ianuarie 2006 a fost declarat castigator consortiul format din CSFB si societatea de brokeraj IEBA Trust SA Bucuresti.
Sforarii pentru Electrica
Stamen Stancev a intrat in mod ilegal in posesia datelor secrete de serviciu cu privire la punctajul ofertelor selectate de comisia de licitatie pentru SC Electrica Muntenia Sud SA
Sesizarea SRI arata ca in primavara lui 2006, la momentul parcurgerii primei etape de licitatie pentru preluarea pachetului de actiuni al SC Electrica Muntenia Sud SA, comisia de privatizare de la nivelul OPSPI - MEC a stabilit, pe baza de punctaj, calificarea a cinci firme pentru faza a doua a licitatiei, faza cand urma sa se depuna de catre firmele calificate ofertele finale, imbunatatite si irevocabile de pret. Calificarile au fost atribuite firmelor ENEL Spa. Italia, Iberdola Spania, CEZ Cehia, RWE Germania si Gas de France. Ancheta a retinut ca Stamen Stancev a intrat in mod ilegal in posesia datelor nedestinate publicitatii (cu caracter de secret de serviciu) cu privire la punctajul ofertelor selectate de comsia de licitatie. In cadrul unor intalniri din martie 2006, Stancev ar fi afirmat ca a obtinut datele secrete de la Mihai Dorinel Mucea. Acelasi Stancev ar fi afirmat ca transferul de date s-ar fi realizat cu stiinta ministrului Ioan Codrut Seres. Se mentioneaza ca in lunile februarie - martie 2006, Stamen Stancev a avut mai multe intalniri personale, in afara cadrului oficial, cu Mihai Dorinel Mucea si Ioan Codrut Seres. Dupa deschiderea ofertelor finale, a fost declarata castigatoare firma ENEL Spa italia.
Rasplatit cu NUP
Procurorul Ciprian Nastasiu (foto) va ramane celebru in analele justitiei ca cel care a renuntat pentru cateva ore la costumul de anchetator si a imbracat, in mod ciudat, roba de procuror de sedinta, pentru a cere eliberarea lui Omar Hayssam. Multumita acestuia a fost eliberat Hayssam din arest si a parasit tara. Iar in urma anchetei in acest caz, colegii lui Nastasiu de la Parchetul General au hotarat neinceperea urmaririi penale in privinta acestuia. Si a judecatorului care a acceptat cererea. Motivarea NUP-ului: convingerile lui Nastasiu nu pot fi cenzurate.
Convingerile lui Nastasiu
Potrivit Parchetului General, "din actele premergatoare efectuate a rezultat ca procurorului Ciprian Nastasiu nu i se poate imputa comiterea vreunei fapte cu caracter penal, acesta formuland concluziile in fata instantei de judecata in raport de probele existente in dosarul cauzei si in baza propriilor convingeri, ce nu pot fi cenzurate". In baza propriilor convingeri, Nastasiu a cerut si obtinut eliberarea unei persoane acuzata de terorism si de rapirea a trei ziaristi. Deoarece opiniile lui Nastasiu nu pot fi cenzurate, acesta a luat o decizie extrem de rar intalnita: a decis sa imbrace roba si sa intre in sala de judecata pentru a-i ajuta pe avocatii sirianului. Cu toate ca este procuror anchetator. Iar cazurile in care un procuror anchetator solicita sa intre in sala de tribunal unde se judeca dosarul pe care el insusi il instrumenteaza pot fi numarate pe degete. Cu atat mai mult cu cat, timp de un an, Nastasiu l-a tinut pe Hayssam dupa gratii. Brusc i s-a facut mila de sirian, pe motiv ca era grav bolnav, si a cerut eliberarea. Tot in baza propriilor convingeri, Ciprian Nastasiu a incercat in prima faza sa-l convinga pe procurorul de caz sa puna concluzii in favoarea sirianului. Cum acesta a refuzat, s-a vazut nevoit sa joace totul pe o carte. A intrat el insusi in instanta si a sustinut ca Hayssam este grav bolnav si trebuie eliberat. Lui Nastasiu i s-a indeplinit dorinta. Hayssam a fost eliberat si a fugit din tara. Sefii serviciilor secrete si procurorul general si-au dat demisia din aceasta cauza. Nastasiu nu. In privinta acestuia s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Deoarece convingerile lui Nastasiu nu pot fi cenzurate. Nici chiar daca a pus umarul la eliberarea unei persoane acuzate de terorism. La fel cum nu pot fi cenzurate nici convingerile aceluiasi procuror in ceea ce priveste ordonantele de retinere emise de-a lungul anilor. Posibil sa fi fost macar intr-un dosar o persoana bolnava si in cazul careia procurorul nu a cerut eliberarea, ci mentinerea in arest. Pentru ca de regula asa actioneaza procurorii: acuza si cer arestarea. Puscariile sunt pline de oameni bolnavi care zac dupa gratii pentru ca procurorul de caz refuza cu obstinatie sa fie de acord cu eliberarea. Nu toti arestatii au parte de un anchetator ca Nastasiu.
Cazul Nastasiu la CSM
Saptamana viitoare, Consiliul Superior al Magistraturii va lua in discutie cazul Nastasiu-fuga lui Omar Hayssam. Iar potrivit unor surse judiciare, Nastasiu ar putea fi sanctionat deoarece a facut un act de imixtiune in activitatea unui coleg. Nastasiu, care a lucrat o perioada si in dosarul Rompetrol, s-a retras din caz deoarece imaginea ii fusese compromisa, fiind eliberat totodata si din functia de adjunct al DIICOT.
In dosarul Rompetrol, Nastasiu lucra impreuna cu procurorul Adriana Cristescu. Cei doi au respins pe banda rulanta anumite probe cerute de invinuiti, probe prin care acestia sa poata sa-si dovedeasca nevinovatia. De altfel, mai multe persoane audiate in acest dosar au solicitat in nenumarate randuri celor doi procurori efectuarea unor acte prin care sa-si poata dovedi nevinovatia. Cu ajutorul carora sa se poata apara in fata acuzatiilor care le sunt aduse. Majoritatea au fost respinse. In mod ciudat si fara nici o justificare. (Bogdan GALCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.