Povestea de mai jos e destul de trista, fiindca e despre cum am facut o magarie. Eram foarte tanar, elev in ultima clasa de liceu. Aveam un bun prieten de origine maghiara, student la litere, mai mare decat mine cu vreo trei ani. Ma afiliasem

Povestea de mai jos e destul de trista, fiindca e despre cum am facut o magarie. Eram foarte tanar, elev in ultima clasa de liceu. Aveam un bun prieten de origine maghiara, student la litere, mai mare decat mine cu vreo trei ani.

Ma afiliasem la gasca lui Pal, asa-l chema pe amic, si mergeam impreuna la munte, la mare, unde se lasa cu mari chefuieli. Pal avea o relatie mai ciudata. Se combinase cu o juna colega de facultate destul de apucata, cu tendinte istericoide. Colac peste pasarica Roxanei (asa ii zicea domnisoarei) aceasta era ultranationalista, ba chiar se facuse membra PRM, ar fi halit unguri fripti si perpeliti prin papricas. Din cauza asta intre cei doi ieseau des scandaluri, fiindca Pal era mandru de maghiarismul sau.

Nationalism

Intr-un week-end plecasem mai multi la Busteni, unde gasisem o gazda care inchiria ieftin o casa darapanata, cu multe camere. Eram vreo sapte, trei cupluri si cu mine, singur. Speram sa agat ceva pe plan local. Pal si Roxana incepusera sa se certe inca din tren. Totul pornise de la etimologia cuvantului ""Ardeal"". Pal o tinea ca vine din ungureste, in timp ce patrioata ii dadea ca vine de la ""arde dealuri"". Discutia a degenerat rapid si pe la Ploiesti zburau deja prin compartiment Avramut, martirii de la Ip si Traznea, Petofi Sandor, Kossuth, Babes si Bolyai se dadeau cap in cap. Bineinteles, totul era pigmentat cu injuraturi fabricate in Romania sau traduse din maghiara, in care se facea apel la organul sexual al cailor. Dupa ce am campat la gazda, lucrurile se mai potolisera. Eu imi luasem singur o camaruta cu un pat mic.

Spre seara

Dupa ce am mancat ce adusesem la pachet, ne-am hotarat sa plecam spre o discoteca. Nu prea aveam bani, asa ca am intrat intr-o chestie ieftina, unde nu se taia bilet si nu se punea stampila pe mana. Inautru era o mizerie, singurul avantaj fiind ca pe vremea aia inca nu se inventasera manelele. Tot din ratiuni financiare ne-am apucat sa bem o porcarie ieftina si verde praz, ""lichior de kiwi"". De la aiurela verde a reinceput lupta nationala. De agatat ceva pentru mine, nu se punea problema. Singurele femei de acolo erau insotite de handralai locali, cu care nu era prea bine sa te pui. Am plecat spre casa usor ametit, ba si plictisit pe deasupra.

Celelalte doua cupluri traiau intr-o armonie perfecta. Din camerele ocupate de ei au inceput sa se auda, la scurt timp dupa ce am ajuns acasa, galgaituri erotice. La Roxi si Pal in schimb continua scandalul, ceva mai intens decat in tren, fiindca percepeam si busituri, semn ca au loc si mici violente fizice. Am adormit pe fondul asta sonor.

Sumanele negre

Nu stiu cat am stat atipit. La un moment dat, am avut o erectie. Eram undeva intre somn si stare de veghe. Nu stiam daca visez sau se intampla ceva real. Roxi, echipata cu o bluza de trening neagra (mai tarziu aveam sa vad ca pantalonii erau parcati langa pat), ma felationa cu patima (eu dorm gol). Cand m-am trezit de tot, mi-a soptit ca are nevoie de un roman adevarat, nu de tradatori, ca Pal s-a imbatat, a inceput sa vorbeasca numai pe ungureste si i-a jignit demnitatea fiindca s-a culcat fara sa-i faca nimic. Mi-am adus aminte de organizatia subversiva romaneasca ""Sumanele negre"", care se rafuia cu ungurii prin 1944-1945, si, luat de val, i-am dat jos bluza si am continuat. A ramas la mine vreo doua ore, timp in care-mi incoltise-n suflet un sentiment de vinovatie. A plecat spre dimineata la ea in camera.
Am mai ramas, pasiv, vreo ora. Aveam remuscari. Dupa asta, am inceput sa-mi strang bagajul. Inainte sa plec, am intrat in camera cuplului mixt. Dormeau ca doi pui de caine, unul in bratele altuia. Am scos o hartiuta si un pix, am scris scurt ""Pal, naspa aseara!"". Am bagat scrisorica in buzunarul de la geaca prietenului meu si am pornit ingandurat spre gara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.