Pelicula a surprins ultimele cuvinte ale Fatimei Nagiar din Gaza: viata si-o daruieste cauzei Palestinei, detinutilor palestinieni din inchisorile israeliene, Hamasului si prim-ministrului Ismail Hanyieh. Operatorii-tele au filmat cum tine in mana o
Pelicula a surprins ultimele cuvinte ale Fatimei Nagiar din Gaza: viata si-o daruieste cauzei Palestinei, detinutilor palestinieni din inchisorile israeliene, Hamasului si prim-ministrului Ismail Hanyieh. Operatorii-tele au filmat cum tine in mana o arma automata "M-16". Dupa ce a rostit aceste cuvinte, Fatima si-a pus broboada pe cap, si-a inconjurat mijlocul cu un brau de dinamita si s-a auto-explodat langa un grup de soldati israelieni, aflati in misiune in tabara de refugiati palestinieni de la Giabilia, in nordul Gazei. Fatima Nagiar a murit la varsta de 57 de ani, lasand in urma ei noua copii si 30 de nepoti. Intra in istoria razboaielor palestiniano-israeliene ca prima bunica terorista-sinucigasa. Fuad Nagiar (31 de ani) a declarat dupa moartea Fatimei: "Sunt mandru de mama mea". Dupa atentatul-sinucigas care a provocat ranirea a trei soldati israelieni, miscarile de rezistenta palestiniene au propus Israelului incetarea bilaterala a focului: oprirea lansarilor de rachete "Qassam" concomitent cu incetarea operatiunilor militare israeliene in teritoriile palestiniene. Toate fractiunile palestiniene importante (Hamas, Fatah, Jihadul islamic, Comitetele de impotrivire) au fost de acord cu aceasta propunere. O delegatie politica Hamas, in frunte cu Haled Mashal, a sosit ieri la Cairo pentru a semna acordul de eliberare a soldatului rapit Ghilad Shalit contra circa 1000 de detinuti palestinieni. Eliberarea lui Shalit ar putea relansa tratativele israeliano-palestiniene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.