Reprezentantii Platformei Liberale declara ca vor continua "sustinut" actiunea de refacere a liberalismului si de unificare a fortelor de dreapta, indiferent de "abuzurile si amenintarile" conducerii PNL privind continuarea excluderii din partid a
Reprezentantii Platformei Liberale declara ca vor continua "sustinut" actiunea de refacere a liberalismului si de unificare a fortelor de dreapta, indiferent de "abuzurile si amenintarile" conducerii PNL privind continuarea excluderii din partid a membrilor care sustin aceste idei.
Potrivit unui comunicat al Grupului pentru Platforma Liberala (GPL), oamenii lui Stolojan resping "amenintarile tot mai agresive" ale conducerii centrale a PNL privind excluderea din partid a tuturor membrilor care sustin reconstructia liberalismului. "Indiferent de abuzurile si amenintarile derizorii ale grupului aflat tranzitoriu la conducerea PNL privind continuarea excluderilor din partid si a demiterilor din functiile administrative a liberalilor care au curajul sa se exprime liber, reprezentantii Platformei Liberale anunta public faptul ca vor continua sustinut actiunea de refacere a liberalismului si de unificare a fortelor de dreapta din Romania", mai spun platformistii. Surse citate de Mediafax au sustinut ca liderii Platformei, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica au avut o discutie tensionata, dar si lamuritoare cu Gheorghe Flutur, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a revocat pe Flutur din functia de ministru al Agriculturii.
Valurile lui Flutur
Acestea au explicat ca Flutur a ezitat mult timp sa se delimiteze si sa critice conducerea PNL, facand acest lucru abia in urma cu o saptamana, doar dupa ce s-a asigurat ca are un grup consistent de sustinatori si dupa ce a negociat indelung cu platformistii lui Stolojan, pentru a fi sigur ca isi va mentine functia de ministru. Din nevoia unui sprijin consistent din interiorul PNL, membrii Platformei Stolojan-Stoica au acceptat conditiile lui Flutur, respectiv ca acesta sa nu isi dea demisia din postul de ministru al Agriculturii si sa ramana alaturi de sustinatorii sai in cadrul PNL, ca un grup distinct, care doar sa anunte ca poarta discutii si initiaza un parteneriat cu platformistii, fara a adera sau a sustine Platforma liberala. Mai mult, Flutur a primit asigurari ca va ramane in functia guvernamentala si ca va primi postul de ministru al Agriculturii in cazul formarii unui nou guvern, dupa ce se va reusi debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu, au relatat sursele citate. Strategia decisa de rebeli ar presupune atragerea unui sprijin cat mai mare, atat in cadrul PNL, cat si in exteriorul partidului. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.