Pilotul mort in urma prabusirii unui MIG 21 Lancer, miercuri, in localitatea aradeana Beliu, va fi declarat de catre Consiliul Local al comunei cetatean de onoare, el fiind considerat un erou, pentru ca a evitat zonele locuite in momentul prabusir
Pilotul mort in urma prabusirii unui MIG 21 Lancer, miercuri, in localitatea aradeana Beliu, va fi declarat de catre Consiliul Local al comunei cetatean de onoare, el fiind considerat un erou, pentru ca a evitat zonele locuite in momentul prabusirii aeronavei.
Primarul comunei Beliu, Pavel Tica, a declarat ieri ca lucreaza la un proiect de hotarare privind atribuirea titlului de cetatean de onoare pilotului decedat. "Vom face acest lucru in prima sedinta de Consiliu, din decembrie. Acest om este un erou al nostru, pentru ca a evitat cu pretul vietii sale un dezastru de proportii. S-a concentrat pana in ultima clipa pentru a duce aparatul departe de case, iar el nu a mai apucat sa se catapulteze", a declarat edilul, citat de Mediafax. Pe de alta parte, localnicii din Beliu au decis sa adune bani pentru familia indoliata. "Vrem sa compensam o parte din nefericirea fetitei ramase fara tata. Vom pune mana de la mana sa adunam bani, pentru ca acest om ne-a salvat localitatea", a spus o localnica, Ana Costea.Capitan-comandorului Dan-Andrei Ghica-Cucerca va fi inmormantat astazi, la ora 12.00, la Cimitirul Eroilor din Radauti. (M.A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.