Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a declarat ieri la Sibiu ca institutia pe care o conduce cerceteaza contractele pe baza carora s-au facut transferurile atacantilor Adrian Mutu si Ionel Ganea. De asem
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a declarat ieri la Sibiu ca institutia pe care o conduce cerceteaza contractele pe baza carora s-au facut transferurile atacantilor Adrian Mutu si Ionel Ganea. De asemenea, Seful ANAF, nu-si poate explica miracolul expansiunii financiare a lui Gigi Becali.
Bodu se cramponeaza de transferurile fotbalistilor
Seful ANAF a afirmat ca a inceput o serie de anchete in privinta transferului lui Adrian Mutu, precum si in cea a tranzactiei atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrita la VfB Stuttgart. Potrivit corespondentului Realitatea TV, Bodu a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu ca a cerut informatii unor agentii fiscale din strainatate in privinta transferurilor atacantilor romani Adrian Mutu si Ionel Ganea.
Daca in privinta lui Mutu nu a spus la ce contract se refera, in legatura cu Ganea, Bodu a afirmat ca se ancheteaza plecarea sa de la Gloria Bistrita la VfB Stuttgart. El a precizat ca in urma transferului atacantului la echipa germana, Gloria a incasat suma de 600.000 de dolari, in timp ce o firma din Olanda si-a trecut in cont 2 milioane de dolari. El a precizat ca deoacmdata nu stie cine se afla in spatele acestei firme.
In acelasi context, seful ANAF a facut referire si la finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali. Bodu crede ca doar "miracolele" explica rata interna de rentabilitate de peste suta la suta a averii lui Gigi Becali, cifrata la 950 de milioane de dolari, conform ultimului top realizat de Revista "Capital". "Nu am facut niste afirmatii la adresa domnului respectiv (nr Gigi Becali), am facut niste afirmatii cu privire la rata interna de rentabilitate, la anumite investitii. Eu nu cred ca poate sa existe o rata de rentabilitate de 110 la suta. Dar poate exista miracole, nu stiu", a precizat Sebastian Bodu, citat de Rompres. Seful ANAF crede ca o crestere a ratei interne de rentabilitate de 25 la suta ar fi fost mult reala, tinand cont de economia Romaniei. El a adaugat ca a demarat o ancheta in urma careia va afla cum a reusit acesta sa isi mareasca atat de spectaculos averea intr-un interval de numai un an.
Recent, Bodu a redeschis razboiul cu datornicii din fotbal, incercand sa gaseasca alte modalitati de a recupera datoriile cluburilor catre bugetul de stat. El a declarat pentru Ziua ca ANAF poate apela la masura executiei silite a drepturilor patrimoniale ale cluburilor, respectiv scoaterea la vanzare a drepturilor de joc. "Noi scoatem la vanzare drepturile de joc. Adica facem licitatie pentru drepturile de joc ale unor fotbalisti. Noi incasam banii care vin de la cel care cumpara drepturile de joc. Cea de-a doua modalitate este poprirea la tert. Adica daca un club vinde un jucator, noi poprim banii care vin de la tert", a explicat la acel moment Sebastian Bodu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.