Doua batrane, o romanca si o nemtoiaca, incearca sa-si gaseasca sotii nord-coreeni pe care i-au "pierdut din motive politice in urma cu patruzeci de ani", relateaza www.dailynk.com. Renate Hong, in varsta de 69 de ani, nu si-a mai vazut sotul de 40 d
Doua batrane, o romanca si o nemtoiaca, incearca sa-si gaseasca sotii nord-coreeni pe care i-au "pierdut din motive politice in urma cu patruzeci de ani", relateaza www.dailynk.com. Renate Hong, in varsta de 69 de ani, nu si-a mai vazut sotul de 40 de ani (foto). Ei s-au intalnit in Berlin, unde el a ajuns pentru studii. In '61 barbatul a fost repatriat cu forta, Renate crescandu-si singura cei doi copii rezultati in urma relatiei. Georgeta Mircioiu (72 de ani), conducea un orfelinat in timpul razboiului coreean. S-a indragostit de Cho Jung Ho, un tanar profesor. Dupa cinci ani, cei doi s-au casatorit si s-au stabilit in Pyongyang. Cuplul s-a despartit cand fetita lor de doi ani s-a imbolnavit. Georgeta s-a intors in Romania sa trateze copilul, iar autoritatile romane nu i-au mai permis sa plece in Coreea de Nord. In acest timp femeia a comunicat prin scrisori cu sotul prin intermediul fratelui mai tanar al sotului. Corespondenta s-a incheiat cu un anunt cum ca sotul a fost trimis la munca in mina. Timp de patruzeci de ani femeia a incercat sa-si gaseasca sotul, dar nu a aflat daca macar mai este in viata. Dupa razboiul coreean, in 1950/1960, in urma extradarilor, multe cupluri au fost fortate sa se separe. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.