Bodu a descoperit ca din transferul lui Ganea 600.000 de dolari au intrat in tara, iar alte doua milioane, intr-un cont din Olanda.

Neregulile financiare in cazul Bratu au deschis o adevarata cutie a Pandorei in fotbal. Seful Fiscului, Sebastian Bodu, a anuntat ieri ca, in urma transferului din 1999 al lui Ionel Ganea de la Rapid la VfB Stuttgart, 600.000 de dolari au intrat in conturile Bistritei lui Jean Padureanu, alte doua milioane intrind in contul societatii Phoenix din Olanda. Presedintele ANAF a refuzat sa dea detalii, dar se presupune ca firma apartinea fratilor Becali, care l-au cumparat pe jucator si l-au vindut mult mai scump, practica sanctionata de regulamentele FIFA.

In ceea ce priveste tranzactia lui Mutu, unde exista suspiciuni ca s-au ratacit patru milioane de dolari, Bodu a precizat ca nu a primit inca, prin comisia rogatorie, documentele din Italia. Seful Fiscului nu l-a uitat nici pe Gigi Becali, declarind ca a demarat deja o ancheta pentru a vedea cum a reusit acesta sa isi mareasca atit de spectaculos averea intr-un interval de numai un an. „Nu cred ca poate sa existe o rata de rentabilitate de 110%. Dar poate exista miracole, nu stiu", a precizat Bodu, care are deja o plingere penala impotriva finantatorului din Ghencea pentru neplata impozitelor pe salariile fotbalistilor.