Viorel Hizo a preluat conducerea tehnica a Vasluiului in etapa a 10-a, cu el pe banca gruparea moldoveana adunand nu mai putin de 19 puncte. Echipa lui Porumboiu a bifat ieri a cincea victorie consecutiva. Dupa ce au transat in favoarea lor di

Viorel Hizo a preluat
conducerea tehnica a
Vasluiului in etapa a 10-a, cu el pe banca gruparea moldoveana adunand
nu mai putin de 19 puncte. Echipa lui Porumboiu a bifat ieri a cincea victorie consecutiva.

Dupa ce au transat in favoarea lor disputa cu rivala de moarte, UTA, si s-au apropiat de locurile fruntase ale clasamentului, care permit prezenta in editia viitoare a Cupei UEFA, jucatorii lui Poli au poposit la Vaslui foarte increzatori in sansele lor. Au dat insa peste o echipa extrem de bine legata, care, de la sosirea lui Viorel Hizo pe banca tehnica, este foarte greu de ingenuncheat. Consecinta? Trupa lui Artimon a plecat in Banat cu coada-ntre picioare, iar vasluienii au urcat, cel putin pana azi, in prima jumatate a ierarhiei Ligii 1.

DESFASURARE. Cele doua echipe s-au temut una de cealalta, fapt pentru care, in prima repriza, acestea au prestat un joc anost, la trecerea timpului. In aceste conditii, ocaziile de poarta cu adevarat periculoase au lipsit cu desavarsire in actul intai. Golul lui Neagu, din minutul 48, sut senzational din voleu dupa o minge respinsa in prima faza de apararea timisoreana, a animat meciul. Poli a ripostat rapid, prin Plesan, insa ex-dinamovistul, afalt la doar 6 metri de poarta lui Haisan, s-a pripit si a reluat slab. In minutul 55, a venit randul lui Bucur sa dea cu piciorul golului egalizator, mingea expediata cu capul de atacantul ""alb-violetilor"", de la 7 metri, fiind respinsa excelent de Haisan.

TENTATIVA. In dorinta de a reechilibra balanta, Poli a lasat garda jos, iar asta era sa-i coste: Bukvic a ramas singur cu portarul Popa, insa nu a sutat la momentul potrivit si a fost deposedat. Ultima mare ocazie a banatenilor s-a consumat in minutul 76, cand Canu a luftat din trei metri, mingea ocolind apoi buturile moldovenilor. Peste noua minute, Canu a vazut al doilea cartonas galben si a plecat la cabine, iar FC Vaslui a revenit in joc, numai ca V. Frunza si Ivan nu au reusit sa finalizeze. ""Sunt bucuros pentru ca am reusit in acest meci sa confirmam tot ceea ce facusem pana acum. Ii felicit pe jucatori, care au dat totul, au evoluat cu maximum de concentrare si determinare"", a spus Viorel Hizo la finalul partidei.

PROBLEME. Altfel, avionul care a transportat delegatia timisoreana in Moldova nu a putut sa aterizeze vineri dupa-amiaza la Bacau din cauza cetii dense. Aeronava a facut acest lucru la Iasi, unde fotbalistii au si innoptat, spre Vaslui plecand, la bordul unui autocar, sambata, la ora 9:00.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.