Una dintre tintele dosarului de spionaj si tradare deschis unor oficiali din Ministerul Economiei este chiar ministrul Codrut Seres.

Ministrul Economiei, Codrut Seres, avea o relatie privilegiata cu bulgarul Stamen Stancev, consultantul acuzat de infractiuni de spionaj in dosarul Mucea, se arata in rezolutia Parchetului prin care s-a inceput urmarirea penala impotriva bulgarului. „In perioada februarie-mai 2006, Stamen Stancev a realizat mai multe intilniri personale, in afara cadrului oficial, cu Dorinel Mucea si Ioan Codrut Seres. Scopul intilnirii era acela de a obtine informatii despre firmele concurente in procesul de privatizare a SC Electrica Muntenia Sud", se arata in rezolutia Parchetului General. Din acelasi act reiese ca Stancev i-a mai cerut lui Robert Neagoe, seful Directiei Juridice din MEC, un document ce continea proiectul de act normativ cu privire la conditiile de vinzare a unui pachet de 8% din actiunile Petrom. „Roxana Iacob, director al Cabinetului ministrului Seres, fiind la curent cu relatia privilegiata dintre Stamen Stancev si Ioan Codrut Seres, i-a furnizat cetateanului strain documentul respectiv", spun anchetatorii. Pina ieri, Seres nu a fost chemat la Parchet pentru audieri si impotriva lui nu s-au adus acuzatii.

„Se vrea destabilizarea Guvernului"

Contactat telefonic, Codrut Seres ne-a declarat ca nu este prieten cu Stancev si ca s-a intilnit cu acesta doar in minister: „Nu sint prieten, sint doar amabil, sint diplomat. M-am intilnit cu el doar la birou. Se incearca destabilizarea Guvernului. Nu cred ca am avut de-a face cu o banda de escroci. De pilda, la a doua intilnire pentru contractul Muntenia Sud, oferta s-a imbunatatit", ne-a declarat ministrul Economiei.

Al doilea val de audieri

Fostul consilier personal al ministrului Comunicatiilor Radu Donciu a fost audiat ieri patru ore. El a primit interdictie de a parasi Bucurestiul si a fost suspendat, pe perioada cercetarilor, de ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. In jurul orei 17.00 a ajuns la Parchet si Dorinel Mucea, fostul adjunct al sefului Oficiului de Privatizare din Ministerul Economiei. „Am venit sa-mi demonstrez nevinovatia. Acuzatiile sint nedrepte", a spus Mucea la intrarea in graba in sediul Parchetului General.

Inlocuitor pentru Mucea

Constantin Crisan, consilier in cadrul Corpului de Control al Ministerului Economiei, il va inlocui pe Dorinel Mucea in Adunarea Generala a Actionarilor de la Electrica, a declarat ieri Razvan Calin, consilier de presa al ministrului Codrut Seres. „Pentru functia de membru in CA la Petrom inca nu este nimeni nominalizat", a declarat Calin. Numirea lui Crisan vine dupa ce Seres l-a suspendat pe Mucea din functiile detinute la Petrom si Electrica, precum si din cea de sef adjunct al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Seres mai trebuie sa gaseasca inlocuitori si pentru directorul Directiei Juridice din OPSPI, Robert Neagoe, care, asemeni lui Mucea, a fost destituit din functiile detinute la Hidroelectrica si E.ON. Gaz Romania. (Doru Cireasa)