Fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur ar putea fi contracandidatul lui Tariceanu, dar cel mai posibil viitorul presedinte al fictivului Partid Liberal Democrat desprins din PNL.

Intr-un interviu de presa, Theodor Stolojan vorbeste pentru prima data fara menajamente despre formarea unui alt partid. „O sa o luam de la zero, dar asta nu ne sperie. (…) Ne inregistram ca partid, vom avea cotizatii, donatii", spune Stolojan. El sugereaza ca PD va prefera sa faca uniune cu partidul lui si nu va continua Alianta cu PNL. „Daca PNL chiar dupa un congres facut acolo intre ei ajunge la 6-7%, iar miscarea noastra va avea o sustinere electorala mai mare, ea va fi partenerul bun", apreciaza Stolojan. El nu are remuscari pentru „ruptura" pentru ca „vremea asteptarii a trecut". „Fiecare organizatie trebuie sa aleaga intre platforma, care propune o strategie politica, si acest grup care cu Tariceanu in frunte il duce de ripa", indeamna Stolojan.

Flutur - presedinte

Stolojan vorbeste pentru prima data despre Gheorghe Flutur ca despre un viitor presedinte de partid. Intrebat despre posibilul congres extraordinar al PNL din ianuarie, Stolojan il mentioneaza pe Flutur ca „potential presedinte al PNL". „Sustinerea lui Flutur la presedintia PNL ar fi o treaba foarte buna", manifesta optimism Stolojan. „Nu am discutat inca daca voi candida pentru sefia PNL la congresul formatiunii din ianuarie. Vreau insa sa le transmit colegilor din jurul premierului Tariceanu ca am periculos de multa energie pentru ei", nu a respins teoria Flutur. Potrivit unor surse din interiorul gruparii Stolojan, Flutur ar putea fi viitorul presedinte al Partidului Liberal Democrat, in timp ce Theodor Stolojan va fi posibilul presedinte al uniunii cu PD. Acest lucru este mult mai probabil intrucit Flutur nu ar avea sanse sa cistige un congres in PNL organizat de Tariceanu.

Capcana lui Antonescu

In perspectiva congresului extraordinar al PNL, liderul deputatilor, Crin Antonescu, anunta ca se va face o derogare de la statutul partidului pentru a crea portita pentru reinscrierea lui Stolojan. „La Delegatia Permanenta vom face o derogare astfel incit reinscrierea sa se poata face mai repede de un an de la excludere. In acest fel ii oferim ocazia lui Stolojan sa candideze la congresul extraordinar", a mentionat Antonescu.

Ungureanu ramine ministru

Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca intentioneaza sa-si duca pina la capat mandatul de ministru in Cabinetul Tariceanu. Intrebat in legatura cu o eventuala sustinere a sa pentru platforma Stolojan-Stoica, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: „In momentul de fata, locul unde sint, pozitia de ministru pe care o am si in care intentionez sa ramin ofera raspunsul la aceasta intrebare".