Egalul de joi seara cu Mlada Boleslav (scor 1-1), al treilea din tot atatea meciuri jucate de Rapid in grupa G din Cupa UEFA, ii obliga pe giulesteni sa castige saptamana viitoare, la Atena, in fata lui Panathinaikos, pentru a mai spera la calific
Egalul de joi seara cu Mlada Boleslav (scor 1-1), al treilea din tot atatea meciuri jucate de Rapid in grupa G din Cupa UEFA, ii obliga pe giulesteni sa castige saptamana viitoare, la Atena, in fata lui Panathinaikos, pentru a mai spera la calificarea in primavara europeana. Daca ar fi trecut de Mlada, Rapid era ca si calificata in 16-imile de finala ale competitiei.
George Copos a declarat ca Rapid a pierdut calificarea in meciul cu Hapoel, scor 2-2, din etapa a 2-a, apreciind ca giulestenii sunt condamnati sa castige la Atena. "Cred ca am pierdut calificarea cu Hapoel. Fotbalul este un hiat, din pacate, si as putea sa spun ca-l urasc. Au fost doua reprize distincte, prima a lui Mlada, a doua categoric a Rapidului. Ne-am creat sase ocazii si nu au vrut Dumnezeu si Zicu, in ultimul minut, sa inscrie. Suntem condamnati sa castigam la Atena. Asta este viata. Jucatorii s-au daruit. Nu pot sa le reprosez absolut nimic. Asta este viata si trebuie luata asa cum este", a spus Copos. Jean Valvis, actionar minoritar al gruparii giulestene, a declarat ca va tine cu Rapid in meciul cu Panathinaikos, desi s-a nascut la Atena. "Fiind nascut la Atena, stiu ce inseamna arena olimpica. Acolo vor fi 80.000 de persoane. Sper din tot sufletul ca Rapid sa arate tot ce poate la nivel fotbalistic si trebuie sa dea o lectie de fotbal acolo. Imi pare rau pentru aceste ratari. Copiii s-au luptat extraordinar. Nici pe Hertha nu credeam ca putem sa o batem, dar am facut-o. Sa joci meciuri pentru promovarea in primavara europeana, in fata a 80.000 de oameni, in ultimul meci, nu este bine", a spus Valvis, care a completat: "Tin cu Rapid suta la suta. Trebuia sa ne asiguram calificarea aici, dar trebuie sa o facem in fata a 80.000 de <<panaitecini>> si vom scrie istoria".
Regrete printre jucatori
Fotbalistii giulesteni regreta si ei ca nu au putut transa calificarea la meciul cu Mlada. "Ne pare rau ca am luat doar un singur punct. Sper sa ne mobilizam mult mai bine, sa avem la fel de multe ocazii si in Grecia si sa ne calificam. Sansele s-au mai diminuat, dar speram ca si celelalte rezultate sa ne ajute", a spus D. Coman. "In prima repriza am jucat mai slab, apoi ne-am linistit, am vazut ce trebuia sa facem si puteam chiar sa invingem. Acum trebuie sa castigam neaparat la Atena", a spus Maftei. "Este un rezultat echitabil si spun asta pentru ca prima repriza a fost in totalitate a lor, au avut mai multe ocazii ca noi. In repriza secunda au mai cazut fizic, iar noi am jucat foarte bine. Din pacate, nu am reusit sa mai fructificam inca o ocazie, din multele pe care le-am avut. Am fost surprinsi de jocul lor, foarte bun pe contraatac, dar Coman a fost extraordinar", a spus Maldarasanu.
RAPID - MLADA 1-1 (0-1)
Au marcat: M. CONSTANTIN (51) / RAJNOCH (42).
Stadion: "Giulesti - Valentin Stanescu"; spectatori: 10.000.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei (28 Perja), I. Rada - Badoi, N.Grigore (58 Lazar), Maldarasanu, Art. Karamian - Buga, Zicu - Mazilu (24 V. Moldovan). Antrenor: R. Lucescu.
MLADA: Miller - Palat, Rajnoch, Brezinsky, Nesvadba - Vaculik (70 Kysela), Abraham (81 Smerda), Matejovsky, Polacek (62 Holub) - Pecka, Kulic. Antrenor: D. Uhrin.
Cartonase galbene: V. Moldovan (26) / Matejovsky (33), Rajnoch (39), Kysela (82), Kulic (82).
Au arbitrat: St. Messner - K. Strasser, G. Bauerfeind (toti din Austria).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.