In virsta de 64 de ani, „bunicuta" Fatma Omar An-Najar este cea mai in virsta dintre cei o suta de kamikaze palestinieni care au atacat trupele israeliene in ultimii sase ani, de cind a inceput ultima intifada.

Femeia s-a autodetonat in apropierea unui detasament al Trupelor de Aparare Israeliene din nordul Fisiei Gaza, reusind sa raneasca usor trei soldati. Reprezentantii Hamas si-au asumat atentatul si au explicat ca au folosit-o pe Fatma pentru ca au estimat ca unei femei in virsta i-ar fi cel mai usor sa se strecoare in zona.

Fatma a lasat in urma noua copii si 41 de nepoti. Multi dintre acestia s-au declarat mindri de gestul bunicii si si-au exprimat speranta ca ii vor putea urma cindva exemplul. Dupa cum povesteste fiica cea mai mare a Fatmei, aceasta a luat decizia sa devina kamikaze ca raspuns la uciderea accidentala, in luna octombrie, a 19 palestinieni de catre trupele israeliene, printre care un nepot al sau. Cu o seara inainte de a porni la atac, femeia si-a anuntat familia despre planurile sale.