Lansata oficial in septembrie, Seria 3 Coupé se anunta un succes. Diferentiata clar fata de Sedan comparativ cu generatiile precedente din punct de vedere al designului, acum sunt oferite in standard faruri bi-Xenon, iar stopurile se aprin

Lansata oficial in septembrie, Seria 3 Coupé se anunta un succes. Diferentiata clar fata de Sedan comparativ cu generatiile precedente din punct de vedere al designului, acum sunt oferite in standard faruri bi-Xenon, iar stopurile se aprind in doua faze, in functie de intensitatea franarii.

TEHNOLOGIE DE VARF. O alta noutate este faptul ca grosimea reperelor din metal variaza, acestea fiind mai groase doar in zonele cu risc ridicat la impact, ceea ce a determinat scaderea greutatii totale. Comparativ cu berlina, noul Seria 3 Coupé este mai usor cu 10 kg, aripile frontale fiind din plastic. Modelul dispune standard de ultima versiune a sistemului de control al stabilitatii, alaturi de ABS, ESP, CBC, DBC si Dynamic Brake Control. Siguranta pasiva include sase airbaguri in dotarea standard si centuri pretensionate cu limitatoare de forta.

MOTOARE. Cel mai performant motor este 335i. Acesta are o capacitate de 3 litri si dezvolta 306 CP si 400 Nm intre 1.300 si 5.000 rpm, ajungand la 100 km/h in numai 5,5 s. Viteza maxima este limitata la 250 km/h. A doua motorizare este in 6 cilindri in linie aspirat, de 3 l, 272 CP si 315 Nm, cu performante relativ egale. Al treilea propulsor disponibil este L6, de 2,5 litri, care echipeaza 325i. Cu 218 CP si 250 Nm, acceleratia 0-100 km/h se face in 6,9 secunde. Exista si un diesel, 330d, cu 231 CP si un cuplu maxim spectaculos de 500 Nm. Consumul mediu este de 6,5 l/100 km. Toate versiunile beneficiaza de o transmisie manuala in 6 rapoarte, cutia automata fiind optionala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.