Chiar daca sunt departe de tara, romanii sarbatoresc cu cantec ziua nationala a Romaniei. Chiar ieri, Stefan Hrusca a fost alaturi de conationalii sai stabiliti in British Columbia, Canada. Cantautorul a sustinut un recital in cadrul Festivalul

Chiar daca sunt departe de tara, romanii sarbatoresc cu cantec ziua nationala a Romaniei. Chiar ieri, Stefan Hrusca a fost alaturi de conationalii sai stabiliti in British Columbia, Canada.

Cantautorul a sustinut un recital in cadrul Festivalului Romanesc dedicat Zilei Nationale a Romaniei, care a avut loc la Royal City Community Church din New Westminster. Fanii lui Hrusca au platit 20 de dolari pe bilet pentru a avea acces la acest eveniment. Ziua nationala a Romaniei si aderarea la Uniunea Europeana vor fi sarbatorite in stil blues-rock la Helsinki. La 4 decembrie, trupa VH2 va sustine primul sau concert in Finlanda, la invitatia Ambasadei Romaniei la Helsinki. Intrarea este libera.

1 Decembrie va fi marcat de muzica clasica in Portugalia si in Franta. La 26 noiembrie, la Muzeul Calestilor din Lisabona, artisti de marca ai diasporei romane din Portugalia - pianistul Constantin Sandu, mezzo-soprana Liliana Bizineche, violonistii Laurentiu Ivan-Coca si Ceciliu Isfan - vor interpreta lucrari clasice romanesti. Ansamblul Contempo va sustine la 27 noiembrie, de la ora 20:00, un concert de muzica clasica la Paris, in Sala Mare a Hotelului National al Invalizilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.