Pentru a sarbatori cei 100 de ani de existenta ai casei de bijuterii Van Cleef & Arpels, casa de licitatii Christiea€™s a scos la vanzare obiecte semnate Van Cleef & Arpels. Printre bijuteriile vandute se numara o brosa din 1

Pentru a sarbatori cei
100 de ani de existenta ai casei de bijuterii Van Cleef & Arpels, casa de licitatii Christiea€™s a scos la
vanzare obiecte semnate Van Cleef & Arpels.

Printre bijuteriile vandute se numara o brosa din 1954, achizitionata contra sumei de 34.000 dolari, precum si un colier cu sase randuri de perle, licitat cu pentru un milion de dolari. Suma totala obtinuta a depasit 11 milioane de dolari. Casa de bijuterii a fost fondata in 1906 de Alfred Van Cleef impreuna cu fratele sau Charles Arpels, remarcandu-se prin stilul Art Deco al bijuteriilor lucrate cu maiestrie. Casa a introdus o lucratura, ce a devenit ulterior emblema: imbinarea pietrelor pretioase fara un suport vizibil al metalului folosit. Van Cleef & Arpels a devenit rapid bijutierul preferat al lui Wallis Simpson, printre clientii casei numarandu-se Maria Callas, Marlene Dietrich, Grace de Monaco, staruri de cinema precum Scarlett Johansson, Sharon Stone si Uma Thurman.

CENTENAR. In onoarea centenarului, Van Cleef & Arpels a organizat in cadrul Jardin des Tuileries din Paris , un eveniment special, in care a fost prezentata o colectie speciala denumita ""O zi la Paris"", colectie ce reflecta spiritul Parisului: mitic, magic, incantator. In acelasi timp, Van Cleef & Arpels a editat ""Reflectii asupra eternitatii"", o carte ce prezinta istoria casei de bijuterii, atat in cuvinte, cat si in imagini, ca un omagiu adus celor 100 de ani de creatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.