Romania se mentine pe primul loc in clasamentul coeficientilor UEFA, chiar daca nici una dintre cele trei echipe ce continua cursa in cupele europene nu a reusit vreo victorie. Cele trei remize au micsorat cu 0,333 puncte, distanta care o separa de P
Romania se mentine pe primul loc in clasamentul coeficientilor UEFA, chiar daca nici una dintre cele trei echipe ce continua cursa in cupele europene nu a reusit vreo victorie. Cele trei remize au micsorat cu 0,333 puncte, distanta care o separa de Portugalia. Conform metodologiei de calcul, Steaua, Dinamo si Rapid au adus Romaniei un punct, in timp ce portughezii au luat doar 0,666 puncte, gratie victoriilor obtinute in Liga Campionilor de Benfica si FC Porto. Din cauza numarului mare de echipe europene inscrise, Olanda, tara imediat clasata dupa Romania, a adunat doar 0,285 puncte, gratie egalurilor lui Ajax si Feyenoord. In ierarhia generala, avansul romanilor fata de batavi a crescut la 2,596 puncte. Alaturi de Spania, Romania este singura tara care are toate echipele ramase in competitie, iar in clasamentul coeficientilor pe sezonul 2006/2007 ne mentinem pe locul 1. In clasamentul general ne aflam pe locul 7, la 1,084 puncte in spatele Portugaliei. Lusitanii ocupa o pozitie care le da dreptul de a inscrie trei echipe in Liga Campionilor si trei in primul tur al Cupei UEFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.