Comisarul britanic pentru comert, carismaticul, dar tot atat de contestatul Peter Mandelson, si-a luat o casa in elegantul district londonez Primrose Hill. Comisarul britanic pentru comert, carismaticul, dar tot atat de contestatul Peter Mandel

Comisarul britanic pentru comert, carismaticul, dar tot atat de contestatul Peter Mandelson, si-a luat o casa in elegantul district londonez Primrose Hill.

Comisarul britanic pentru comert, carismaticul, dar tot atat de contestatul Peter Mandelson (foto), si-a luat o casa in elegantul district londonez Primrose Hill.

Pana aici nu ar fi nici o problema, insa, dupa cum relateaza BBC, comisarul, pe hartie si cu abacul la indemana, nu-si poate permite din salariul de la Bruxelles o casa in valoare de 3,5 milioane de euro. Anual, Mandelson primeste un pachet salarial in valoare de aproximativ 223.000 de euro. Cu privire la castigurile anuale, Mandelson a fost evaziv: ""Niciodata nu mi-am inteles exact pachetul meu salarial. Am stiut doar ca este generos"".

MISTERIOS. Pe langa cei peste 200.000 de euro anuali, Mandelson si-a vandut fosta casa din Nothing Hill, pentru suma de 1,7 milioane de euro. Ceea ce teoretic ar fi trebuit sa acopere costurile de ipotecare si ratele initiale ale casei din Primrose Hill, insa BBC crede altceva: ""De unde a avut Peter Mandelson bani sa cumpere o casa de 3,5 milioane de euro in Primrose Hill? Nu din salariul sau de comisar european!"". Atacul este tintit catre un alt incident din care Mandelson a iesit cu imaginea simtitor sifonata, cea a imprumutului contractat prin intermediul unui potentat laburist, pe vremea cand era mana dreapta a lui Tony Blair, imprumut fara dobanda in valoare de peste 440.000 de euro, ceea ce a creat impresia ca Mandelson face afaceri pe sub mana in cadrul guvernului. Peter Mandelson si-a dat demisia in 1998 din executivul lui Blair, din functia de Secretar pentru Industrie si Comert.

In 2001, a fost propus din partea Marii Britanii pentru postul de comisar pe comert, functie pe care o are si in prezent.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.