Ministerul Mediului si Gospodarii Apelor (MMGA) a facut demersuri pe langa Ministerul roman al Afacerilor Externe ca sa primeasca cele mai recente informatii referitoare la reluarea lucrarilor la canalul Bastroe, se arata intr-un comunicat al MMGA
Ministerul Mediului si Gospodarii Apelor (MMGA) a facut demersuri pe langa Ministerul roman al Afacerilor Externe ca sa primeasca cele mai recente informatii referitoare la reluarea lucrarilor la canalul Bastroe, se arata intr-un comunicat al MMGA.
"Romania solicita pe cale oficiala, din partea Ucrainei, confirmarea sau infirmarea reluarii lucrarilor la canalul Bastroe", se arata in comunicat. "MMGA isi exprima in acelasi timp ingrijoararea privind reinceperea eventualelor lucrari, fara ca Ucraina sa fi notificat Romania, conform prevederilor Conventiei Espoo", precizeaza comunicatul. Informatiile provenind de la fata locului arata ca in zona canalului au fost deplasate utilaje grele. In august 2005, in ciuda protestelor organizatiilor internationale pentru protectia mediului, autoritatile ucrainene au inceput in mod oficial primele lucrari la canalul Bastroe. Dupa mari presiuni internationale, Ucraina a acceptat formarea unei comisii mixte, prezidate de un expert independent, sub "umbrela" Conventiei Espoo, care sa analizeze impactul canalului asupra Deltei. Pana acum, comisia nu a terminat analiza. Totusi, Viktor Vladimirovici Bezdolnii, director Delta Lotman, companie de stat din Ucraina care se ocupa de realizarea canalului, a declarat, recent, ca lucrarile de construire a canalului Bastroe "incep de la zero". Oficialii romani anuntasera ca a fost colmatat canalul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.