Nisip pentru plaje
Refacerea plajelor Litoralui necesita 3,2 milioane de metri cubi de nisip si fonduri in valoare totala de 300 milioane de euro, este concluzia la care au ajuns specialistii de la Agentia Japoneza pentru Cooperare Inter
Nisip pentru plaje
Refacerea plajelor Litoralui necesita 3,2 milioane de metri cubi de nisip si fonduri in valoare totala de 300 milioane de euro, este concluzia la care au ajuns specialistii de la Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA), se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) Constanta. Costurile pentru innisipare se ridica la 82 milioane de euro. Printre masurile urgente se mai afla si reabilitarea unor diguri existente, construirea de diguri de suprafata si subacvatice noi. Japonezii au intocmit un "Plan de protectie costiera" intre Vama Veche si Midia Navodari, precum si doua studii de fezabilitate pentru zonele evaluate ca avand gradul cel mai mare al eroziunii costiere - Mamaia Sud si Eforie Nord. In programul DADL intra si zonele de faleza si plaja Constanta, Eforie, Costinesti si Olimp. (L.M.)
Romania mai apetisanta
Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele sapte luni cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, la 4,9 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imprumuturile acordate de companiile din strainatate subsidiarelor din Romania au reprezentat circa 45,7%, in timp ce 54,3% au fost realizate sub forma participatiilor la capital si profit reinvestit, potrivit BNR. Investitiile straine directe au acoperit in proportie de 72,5% deficitul de cont curent, raportat pentru primele noua luni ale anului, de 6,7 miliarde de euro, conform BNR. Ministrul de stat Bogdan Pascu a estimat, recent, ca investitiile straine directe ar putea ajunge, pana la finele anului, la sapte miliarde de euro. (G.R.P.)
Piata IT in crestere
Grupul de firme Flamingo International vizeaza inlocuirea treptata a magazinelor mici cu cele mari, extinderea retelei de magazine Flanco World si un nou format al magazinelor Flamingo Computers, care sa corespunda pretentiilor in crestere ale consumatorului roman. Viitorul director general executiv al grupului, Jiri Rizek, actualmente director de retail, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca noile magazine vor avea spatii de distractie si recreere pentru clienti. Compania estimeaza vanzari de 160 de milioane de euro pentru 2006, acestea urmand sa ajunga la un volum de 220 milioane de euro in 2008. Rizek a apreciat o crestere anuala de 15% a pietei autohtone de IT. Grupul a anuntat ca Rizek va ocupa functia de director general executiv de la 1 ianuarie 2007, preluand astfel functia lui Dragos Cinca, fondatorul si principalul actionar al Flamingo. Cinca a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca va ramane presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Flamingo International, unde Dragos Simion va ocupa functia de vicepresedinte. Potrivit reprezentantilor companiei, in 2008, principalii competitori de pe piata vor ramane Media Galaxy si grupul Altex. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.