PNL pastreaza o discretie totala in jurul inlocuitorului lui Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii, lasind sa infloreasca zvonurile. Platformistii asigura intre timp ca vor vota bugetul pe 2007, iar PD spera ca acestia sa nu afecteze guvernarea.
PNL pastreaza o discretie totala in jurul inlocuitorului lui Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii, lasind sa infloreasca zvonurile. Platformistii asigura intre timp ca vor vota bugetul pe 2007, iar PD spera ca acestia sa nu afecteze guvernarea.

Liberalii vor decide abia luni persoana cu care il vor inlocui pe Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii. Ei doresc sa pastreze linistea pina dupa operatia liderului Calin Popescu Tariceanu si impreuna cu acesta sa discute nominalizarea unui membru PNL pentru Agricultura.

Remes, eroul zvonurilor

Pe "piata" circula deja doua zvonuri si o propunere. Primul zvon se refera la fostul ministru al Finantelor din perioada CDR, Decebal Traian Remes, reprimit de curind in PNL la indemnul lui Calin Popescu Tariceanu. Surse liberale afirma insa ca, desi s-ar potrivi pe criteriul cerut de UE ca la Agricultura sa fie un finantist care sa administreze fondurile europene primite de Romania, Remes are probleme de imagine. In plus, acesta are afaceri in domeniul agricol, lucru care l-ar pune in situatia de a fi incompatibil. Al doilea zvon il da ca propunere pe Varujan Vosganian. Atit Remes, cit si Vosganian sint finantisti, fapt ce i-ar avantaja in fata altora, spun surse liberale, intrucit Ministerul Agriculturii va gestiona finantarea producatorilor agricoli si distribuirea subventiilor. Propunerea deja avansata este rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Alexandru Moisuc. Acesta este sustinut de organizatia de Timis a PNL, insa nu este agreat inca de conducerea PNL.

Platformistii coboara tonul

Intre timp, platformistii lui Stolojan continua atacurile la adresa actualei conduceri a PNL, dar pe un ton mai ponderat. Ei au tinut ieri sa reasigure opinia publica asupra deciziei de a vota in Parlament proiectul de buget pe 2007, in ciuda speculatiilor si a temerilor ca vor profita de acest moment pentru a incerca sa doboare guvernul Tariceanu.

"Toti parlamentarii liberali membri ai Grupului pentru Platforma Liberala ne reafirmam sprijinul pentru adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2007. Consideram ca este un gest de responsabilitate fata de romani, fiind in discutie un proiect prioritar pentru functionarea normala a institutiilor statului, in primul an in care Romania va fi membra a Uniunii Europene. Ne vom face datoria fata de Romania, in baza mandatului primit de la alegatori, in ciuda dovezilor de iresponsabilitate politica dovedita in ultima vreme de Calin Popescu Tariceanu", se afirma in comunicatul de presa transmis ieri de Grupul pentru Platforma Liberala (GPL).

PD da semnale optimiste

Un semnal de linistire a apelor a venit ieri si dinspre PD, partenerul PNL in cadrul Aliantei si coalitiei de guvernare. "PD respinge orice fel de alt asociat in plan guvernamental. Noi raminem fideli PNL si credem ca numai impreuna putem sa realizam actul de guvernare", a declarat ieri, intr-o emisiune TV, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, intrebat fiind daca PD si-ar lua "alt partener de guvernare, in lipsa celor 30 de voturi ale platformistilor". El si-a exprimat totodata convingerea ca acestia nu vor vota vreodata impotriva Guvernului. "Eu as exprima in numele partidului o doza mai mare de optimism, in sensul ca acesti parlamentari vor da dovada de responsabilitatea necesara incit sa nu fie afectata buna functionare a Guvernului. Daca, Doamne fereste, nu se va intimpla asa, PD isi va infrunta problemele impreuna cu PNL", a precizat democratul Ioan Oltean.

Lazin asigura interimatul la Agricultura Conducerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale este asigurata in aceste zile de secretarul de stat Flaviu Nicolae Lazin. In virsta de 50 de ani si membru PNL din 1990, Lazin se ocupa in minister de domeniul agricultura. Dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de revocare din functie a lui Gheorghe Flutur, acesta si-a luat la revedere de la angajatii ministerului, multumindu-le pentru colaborare. Cu ochii in lacrimi, Flutur a ciocnit o cupa de sampanie cu functionarii ministerului si si-a exprimat speranta ca s-a ridicat la nivelul asteptarilor subordonatilor sai.

Premierul, doua ore sub cutit Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost operat intr-o clinica din Franta, interventia durind aproximativ doua ore. Dupa operatia la genunchiul sting, pacientul a fost extrem de cooperant, starea lui este buna si este volubil. Interventia a constat in prelevarea de grefe de citiva centimetri de la acelasi picior la care a fost ranit, apoi, prin mici tuneluri, a fost introdus fragmentul de ligament. Premierul incepe azi programul de recuperare medicala si se va intoarce in tara, cel mai probabil, duminica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.