In acest an a crescut cererea pentru excursiile scumpe. In unele cazuri, pachetele care costa mii de euro s-au epuizat.

Agentii de turism spun ca, in majoritatea cazurilor, cererea pentru excursiile de Revelion a depasit oferta initiala. Astfel, multi dintre operatori au suplimentat locurile. „Deoarece avioanele pe care le programasem initial s-au umplut, am fost nevoiti sa suplimentam oferta", spune Mark Neville Faruggia, directorul agentiei Malta Travel.

In unele cazuri, suplimentarea locurilor pentru o anumita destinatie prin organizarea unui zbor charter suplimentar este imposibil de realizat, deoarece este posibil ca agentii sa nu mai gaseasca avioane pentru a le inchiria. Si Grecia se vinde foarte bine, insa in acest caz rezolvarea este mai simpla. „Daca se vor epuiza locurile, vom mai suplimenta cu un autocar", spune Ondina Dobriban, directorul de programe al agentiei Paralela 45.

Pretentii mai mari

Pretul pare sa nu mai conteze asa de mult atunci cind vine vorba despre a petrece trecerea dintre ani intr-un loc cit mai interesant. In acest an, unele agentii au epuizat pachetele care costa foarte mult, pentru destinatii precum Africa de Sud sau Hong Kong. „S-au vindut locurile pentru excursiile scumpe, precum Dubai sau Egipt, care costa in jur de 1.000 de euro, dar s-au epuizat si pachetele de lux, precum cele pentru Africa de Sud, Hong Kong sau Acapulco, care costa 2.000-3.000 de euro", mai spune Ondina Dobriban.

Aceasta crestere a cererii pentru astfel de destinatii este pusa de operatori pe seama faptului ca unele persoane au epuizat destinatiile traditionale si doresc experiente noi. O surpriza o constituie circuitul in Maroc care s-a vindut foarte bine, desi concureaza in acea zona cu Egiptul si cu Tunisia.

Concurenta Parisului Lisabona pare a fi o destinatie la moda printre cei care decid sa petreaca Revelionul intr-o capitala europeana. Faptul ca acest oras este promovat de putin timp pe piata turistica autohtona pare a fi unul dintre motive. Un altul il reprezinta pretul: o saptamina in Lisabona costa sub 600 de euro.