Remarul 16 Februarie Cluj, GMAB Oradea si Direct Pro Advertising Petrosani se lupta pentru 32 de hectare de teren si pentru clientii fabricii Metalurgica din Aiud.
Activele societatii Metalurgica SA Aiud, unul dintre ultimii mari colosi
Remarul 16 Februarie Cluj, GMAB Oradea si Direct Pro Advertising Petrosani se lupta pentru 32 de hectare de teren si pentru clientii fabricii Metalurgica din Aiud.
Activele societatii Metalurgica SA Aiud, unul dintre ultimii mari colosi industriali din Ardeal, sunt scoase la mezat. Administratorul judiciar a decis sa adopte o strategie speciala si a scos la vanzare, alaturi de active, si fondul de comert al societatii Metalurgica. Prin urmare, cumparatorul va fi obligat sa preia, pe langa active, angajati, furnizori, 32 de hectare de teren si comenzile si marca societatii. Pana in prezent, trei companii au depus oferte certe de cumparare: Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca, GMAB din Oradea si Direct Pro Advertising din Petrosani. Remarul are ca domeniu de activitate intretinerea si reparatia materialului rulant, iar planul de afaceri al societatii cu privire la Metalurgica Aiud include investitii in jur de 10 milioane de euro pentru urmatorii patru ani. GMAB proiecteaza si produce roboti industriali la Oradea. In fine, Direct Pro Advertising produce plase sudate din sarma.
Compania Direct Pro Advertising din Petrosani este controlata de omul de afaceri clujean Nicolae Lazar, un fost "client" al Politiei Economice Cluj si al instantelor de judecata. Lazar, care locuieste acum la Sibiu, a fost dat in urmarire generala pentru ca ar fi fugit de la domiciliul din Cluj-Napoca in toiul unei investigatii a politistilor, in care era acuzat ca, intre 1996 si 1998, ar fi devalizat conturile societatii Relani Invest, la care era patron. Dupa trei ani de fuga, fiind dat in urmarire prin Interpol, si dupa ce s-a ascuns in Republica Moldova si Ucraina, clujeanul Lazar a fost prins la Braila si incarcerat. Anchetatorii au stabilit ca, in decursul a patru ani, afaceristul si-ar fi "curatat" firmele de peste 1,7 miliarde de lei vechi. Anul acesta, Lazar a revenit la Cluj, unde a preluat, prin licitatie, activele fabricii Termorom, ce produce cazane industriale. Pretul de adjudecare a Termorom a depasit un milion de euro.
In martie 2006, procedura de administrare speciala a societatii Metalurgica SA a incetat ca urmare a unui ordin al AVAS. In luna mai judecatorul sindic si creditorii societatii au hotarat valorificarea companiei prin vanzarea activelor (care includ 32 de hectare de teren intravilan) si a fondului de comert. Printre clientii actuali societatii se numara companii de renume din industria grea: Sandvik Suedia, Reko Austria, Vulcan Bucuresti, Griro Bucuresti, Neptun Campina, Unio Satu Mare, Independenta Sibiu sau UCM Resita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.