Golul marcat de Marica in meciul Sahtar - AS Roma, scor 1-0, disputat miercuri seara in Grupa D a Ligii Campionilor, i-a convins pe sefii clubului capitolin sa faca o oferta concreta pentru atacantul roman. Conform publicatiei italiene "Il Message
Golul marcat de Marica in meciul Sahtar - AS Roma, scor 1-0, disputat miercuri seara in Grupa D a Ligii Campionilor, i-a convins pe sefii clubului capitolin sa faca o oferta concreta pentru atacantul roman. Conform publicatiei italiene "Il Messagero", Roma este gata sa plateasca opt milioane de euro pentru Marica, dar gruparea din Donetk cere 10 milioane de euro pentru fotbalistul de 21 de ani.
Ciprian Marica a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator in meciul pe care Sahtar l-a castigat pe teren propriu, cu 1-0, in fata lui AS Roma. "Este castigatorul meciului. A beneficiat de apatia defensivei romane si a inscris golul care tine pe Sahtar in lupta pentru calificare", a scris "Goal.com". Marica a fost titular pentru Sahtar, a inscris in minutul 61 si a fost inlocuit in minutul 75 de Aghahowa (pentru trupa lui Lucescu, Razvan Rat a fost integralist, in timp ce Flavius Stoican, accidentat, a absentat; de partea cealalta, Cristian Chivu, care a acuzat unele dureri la antrenamentul oficial, a lipsit de la AS Roma). In urma acestui rezultat, Sahtar are sanse mari de a continua in Cupa UEFA (are nevoie de un egal in ultimul meci), ba chiar de a obtine o calificarea in "optimile" Ligii Campionilor (daca invinge la Atena pe Olympiakos, iar Roma pierde acasa cu Valencia). Reusita lui Marica de miercuri seara a fost decisiva in ceea ce priveste eventualul sau transfer la AS Roma. Sefii de pe "Olimpico" l-au urmarit toata toamna pe atacantul roman, marcator atat in campionatul Ucrainei, cat si in Liga Campionilor sau la echipa nationala. La 21 de ani, Marica este o varianta excelenta pentru AS Roma, mai ales ca a impresionat in ambele meciuri directe. Conform cotidianului "Il Messagero", Giovanni Becali, cel care il reprezinta pe Marica, va ajunge astazi la Roma, direct de la Bruges (unde a urmarit meciul lui Dinamo din Cupa UEFA), pentru a negocia atat prelungirea contractului lui Chivu (scadent in vara anului 2008), cat si transferul lui Marica. AS Roma ofera, conform presei italiene, opt milioane de euro lui Sahtar pentru transfer si lui Marica un contract pentru cinci ani, cu un salariu de 1,3 milioane de euro pe sezon. Sahtar, de care Marica este legat pana in vara anului 2008, cere insa 10 milioane de euro, dar presa italiana anunta deja ca oferta Romei a fost acceptata. "Am discutat cu cei de la Roma despre Marica, dar negocierile nu au demarat inca", a spus Andrea Pretti, colaboratorul din Italia al lui Giovanni Becali, confirmat si de Chivu: "Am vorbit cu Marica la reunirea Nationalei, dar el se gandeste acum la Sahtar".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.