La 1 ianuarie 2007, va deveni functional laboratorul de biologie moleculara de la Institutul Clinic Fundeni. Prof.dr. Dan Colita, seful Clinicii de Transplant Medular, spune ca este foarte important in medicina moderna functionarea unui laborator de

La 1 ianuarie 2007, va deveni functional laboratorul de biologie moleculara de la Institutul Clinic Fundeni. Prof.dr. Dan Colita, seful Clinicii de Transplant Medular, spune ca este foarte important in medicina moderna functionarea unui laborator de biologie moleculara.

""Este o metoda de lucru absolut indispensabila, care permite stabilirea diagnosticului cand el nu mai poate fi precizat prin metode clasice, monitorizarea raspunsului la tratament, diagnosticarea unor boli ereditare - talasemia, hemofilia - , boala minim reziduala si tratamentul pentru eradicarea ei. Seful laboratorului, dr. Daniel Coriu, precizeaza ca aici se va efectua diagnosticarea prenatala pentru talasemie. Ceea ce este foarte important, deoarece prin aceasta metoda femeia, care poarta acest stigmat, afla daca fatul va avea boala, si pe baza informatiilor va lua o decizie corecta. Potrivit calculelor, costul unui pacient cu talasemie se ridica la aproximativ 2 milioane de dolari.

""Dorim sa avem un laborator la standarde europene"", a mai spus medicul. Pana acum, impreuna cu Universitatea din Tennessee (SUA), specialistii romani au reusit sa identifice, in premiera, un nou tip de amiloidoza, boala care apare printr-o transformare a proteinelor normale din organism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.