Declaratie pe propria raspundere ca n-a facut politie politica, Curriculum Vitae, cotizatia la zi si un dosar cu sina - conditii pentru o candidatura la congresul PSD.

Pesedistii care vor o functie de conducere in partid trebuie sa mearga la notar si sa declare pe propria raspundere ca n-au facut politie politica. Este una dintre regulile gasite de „strategii" lui Mircea Geoana pentru Congresul PSD din 10 decembrie. Pe linga declaratia autentificata, candidatii de la congres trebuie sa completeze si un Curriculum Vitae, respectiv o declaratie de intentie referitoare la functia pe care doresc s-o ocupe. In plus, e nevoie de o declaratie semnata de liderul filialei de partid din care sa reiasa ca pretendentul are vechimea necesara si ca este cu cotizatia platita la zi. Toate aceste documente trebuie introduse frumos intr-un dosar si depuse pina pe 1 decembrie la Tudor Mohora, presedintele Comitetului de primire a candidaturilor. Mohora sustine ca termenul de 1 decembrie nu e tocmai obligatoriu.

Regula impotriva surprizelor

„Mi-e greu sa cred ca i s-ar putea refuza cuiva o candidatura pentru ca a depus dosarul pe 2 decembrie sau pe 9 decembrie", ne-a declarat ieri Mohora.

Regula dosarului a fost introdusa, se pare, pentru a preveni candidaturi-surpriza, care ar putea rasturna in mod decisiv jocurile politice din ziua congresului. Pina ieri, nici un pretendent la o functie de conducere in PSD n-a depus vreun dosar la Mohora.

Nici macar Mircea Geoana si Sorin Oprescu, care si-au anuntat oficial intentia de a candida.

In competitie ar mai putea intra senatorii Serban Nicolae si Antonie Iorgovan. Acesta din urma a declarat ieri pentru MEDIAFAX ca se gindeste „foarte serios" sa-si depuna candidatura pentru functia de presedinte al PSD.