Din Timisoara, drumul spre libertate a trecut prin fosta Iugoslavie. Odata ajunsi in Germania dupa un scenariu desprins, parca, de pe platourile americane, aspiratiile lor erau mari. Dar confruntarea cu industria muzicala din Occident a fost d

Din Timisoara, drumul spre
libertate a trecut prin fosta Iugoslavie.

Odata ajunsi in Germania dupa un scenariu desprins, parca, de pe platourile americane, aspiratiile lor erau mari. Dar confruntarea cu industria muzicala din Occident a fost deosebit de dura, incercarea de integrare in industria muzicala de acolo fiind o experienta mai putin reusita, departe de ceea ce-si doreau Nicu Covaci & Co. Apar si divergente - inevitabile in astfel de situatii - in ceea ce priveste drumul pe care trebuie sa-l urmeze formatia si nici Mony Bordeianu - venit din America pentru a intregi formatia - nu va reusi sa gaseasca un numitor comun cu ceilalti.

FROM THE EAST. Din acea perioada plina de temeri si incertitudine dateaza proiectul Madhouse (la care au participat Lipan, Kappl si Krauser), concretizat in albumul From The East, realizat in 1979. Doi ani mai tarziu, Nicu Covaci reactiveaza formatia sub titulatura Transsylvania Phoenix, intr-o noua componenta, in care - din vechea garda - apare doar Ovidiu Lipan, alaturi de Mani Neumann - vioara, vioara electrica, backing vocals si englezul Tom Buggie - chitara bas. Invitatii speciali pentru realizarea acestui disc sunt: Sabin Dumbraveanu - cello si Ivan Ivan Kepilovic - muzicuta, backing vocals. In anul 1983, Nicu Covaci canta in duet cu Dzidek Marciukiewicz dar si ceilalti membri ai formatiei experimenteaza diverse formule.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.