Deschisa ieri, cea de a 16-a editie a Festivalului de Film DaKINO aduce filme bune, dar nu si invitati de talia celor din editiile trecute.

E de dorit sa nu ratati filmele din competitie, care se desfasoara de joi pina simbata, pe parcursul intregii zile, la cinema Scala si la sala Auditorium. Filmele in afara concursului vor putea fi vizionate seara. Astazi, ora 19.30, la cinema Scala, va rula documentarul „Gitmo: The New Rules of War", film cistigator al marelui premiu la Festivalul International de Film de la Seattle 2006. Regizorii Erik Gandini si Tarik Saleh pornesc o investigatie jurnalistica in incercarea de a afla adevarul despre centrele militare de detentie Guantanamo Bay si Abu Ghraib. La ora 19.30, la sala Auditorium, va fi prezentat documentarul „Operation Spring", laureat cu Vienna Film Prize, ai caror regizori, Angelika Schuster si Tristan Sindelgruber, vor fi prezenti la proiectie. „Operation Spring" este un documentar cu accente de thriller, ce trateaza modul mai putin ortodox in care politia austriaca isi pune in aplicare metodele de investigatie.

De la ora 21.00, la sala Auditorium, veti putea viziona „Pope Dreams", de Patrick Hogan, pelicula cistigatoare a Marelui Premiu la Festivalul de Film de la Atlanta. Producatorul filmului, Steve Loh, va fi prezent la intilnirea cu publicul bucurestean. „Pope Dreams" este povestea unui adolescent al carui unic scop in viata este sa isi ajute mama bolnava, o catolica devotata, sa il intilneasca pe Papa inainte de a muri.