Duel pentru coeficientii UEFA. Romania a mai recuperat ceva teren in fata Portugaliei in clasamentul coeficientilor, chiar daca echipele noastre n-au avut nici o victorie in aceasta saptamana.
Romania a reusit sa micsoreze diferenta care o sepa
Duel pentru coeficientii UEFA. Romania a mai recuperat ceva teren in fata Portugaliei in clasamentul coeficientilor, chiar daca echipele noastre n-au avut nici o victorie in aceasta saptamana.
Romania a reusit sa micsoreze diferenta care o separa de Portugalia in clasamentul coeficientilor UEFA, cu 0,333 puncte, dupa disputarea partidelor din cupele europene programate in aceasta saptamana. Chiar daca Steaua, Rapid si Dinamo n-au reusit nici o victorie, ci numai rezultate de egalitate, Romania a adunat un punct, in timp ce formatiile lusitane au adus 0,666 puncte, prin cele doua victorii obtinute de Benfica si FC Porto in Liga Campionilor. Totodata, Romania si-a marit avantajul cu 2,596 puncte fata de Olanda, profitand de parcursul slab al echipelor din Tara Lalelelor in aceasta etapa europeana. Doar Ajax si Feyenoord au punctat pentru batavi, in timp ce Eindhoven si Heerenveen au pierdut, iar AZ Alkmaar a stat. In clasamentul coeficientilor pe sezonul in curs, Romania ocupa primul loc, cu 10 puncte, urmata de Anglia, cu 9,250 puncte, si Spania, cu 7,857 puncte.

OBIECTIV. Miza luptei dintre Portugalia, Romania si Olanda este locul sase in clasamentul coeficientilor. Tara clasata pe aceasta pozitie va avea dreptul sa inscrie sase echipe in editia 2008-2009 a cupelor europene, trei in Liga Campionilor si trei in UEFA. Tot sase formatii vor inscrie si ocupantele locurilor 7-8, insa doar doua in Liga si patru in Cupa UEFA. Clasamentul coeficientilor se realizeaza prin impartirea numarului de puncte obtinut in cupele europene de echipele dintr-o tara la numarul de formatii inscrise in competitii la inceputul sezonului. Pentru o victorie se acorda doua puncte, iar pentru un rezultat de egalitate, un punct. In tururile preliminare, punctajul se calculeaza la jumatate. Topul final reprezinta suma punctajelor obtinute in ultimele cinci sezoane. Situatia pe echipe


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.