Judecatoria Sectorului 2 a reluat audierile in procesul intentat fostului impresar, care a parasit locul accidentului dupa ce a lovit un copil pe trecerea de pietoni.

Giovanni Becali traverseaza una dintre cele mai negre perioade ale vietii sale, chiar daca are in continuare conturile doldora de valuta. Dat afara de la Dinamo de ministrul Administratiei si Internelor, ramas fara licenta de impresar si amendat cu 40.000 de dolari de o instanta a FRF, anchetat penal pentru tilharie, sint suficiente motive pentru cele cinci by-passuri cu care si-a rezolvat temporar problemele cardiace. Ieri, pe cind se afla cu Dinamo la Brugge pentru meciul din Cupa UEFA, varul lui Gigi Becali a mai primit o lovitura.

Martorul Victor Becali

Judecatoria Sectorului 2 a reluat, pentru administrarea de noi probe, procesul in care fostul impresar este acuzat de parasirea locului accidentului de circulatie, produs anul trecut pe o trecere de pietoni, chiar in ziua in care calca pedala de acceleratie pentru a nu intirzia la conferinta de presa in care era instalat oficial sef la Dinamo. Instanta a decis ca este nevoie de audierea unor martori, printre care si fratele sau, Victor, care a avut un rol-cheie in evenimentele derulate imediat dupa lovirea pustiului de 14 ani pe o trecere de pietoni aflata pe Soseaua Barbu Vacarescu. Alt martor chemat sa depuna marturie in acest caz este Jean Grama, functionar la Dinamo. Dupa ce l-a lovit pe baiat, se pare ca Ioan Becali l-a luat in masina si l-a dus pina in dreptul stadionului Dinamo, unde l-a lasat in grija lui Victor Becali. Acesta l-a transportat pe tinar pina la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a petrecut o singura noapte.

Declaratii contradictorii

Becali este acuzat doar de parasirea locului accidentului, nu si de conducerea autoturismului in stare de ebrietate, probele recoltate la citeva ore dupa accident fiind in favoarea lui Becali. „Am constiinta impacata. A fost un pusti... Am frinat, a pus mina pe capota si a cazut... Am vrut sa-l duc la spital, dar era prea in forma... Am vrut sa-i dau citeva milioane, dar a fugit", declara inculpatul la conferinta de presa. Situatia s-a complicat ulterior cind, se pare, dupa ce nu s-a inteles financiar, linga patul de spital al baiatului, cu mama copilului, au aparut depozitii acuzatoare la politie, mai ales in ceea ce priveste ora la care s-a produs accidentul.

Suspect de tilharie Unul dintre cele mai avansate dosare penale ale lui Ioan Becali este cel in care fostul impresar e acuzat de tilharie de catre omul de afaceri giurgiuvean Constantin Anton. Fapta a avut loc in ianuarie 2005 si s-a consumat in jurul unei partide de poker, la capatul careia Becali a pierdut 41.000 de dolari, 14.200 euro si 80 milioane lei, dar pe care nu a vrut sa-i plateasca. Mai mult, a dat ordin sa se inchida usile clubului in care se aflau si a inceput sa-l acuze pe Anton ca a trisat, folosind carti insemnate. Anton a fost sechestrat timp de doua ore si jumatate, amenintat cu moartea si, in cele din urma, a renuntat la bani, dar a depus plingere la politie. Initial, Becali primise neinceperea urmaririi penale, dar magistratii Tribunalului Municipiului Bucuresti au decis, in urma cu doua saptamini, redeschiderea acestui dosar.