Campioana paraseste Liga Campionilor, dar ramine in Cupa UEFA dupa remiza cu Dinamo Kiev.

Steaua a incheiat aproape in genunchi partida cu Dinamo Kiev, dar cu fruntea sus si privirea ramasa atintita spre interiorul Europei. Ros-albastrii care faceau spectacol in urma cu doua luni, in capitala Ucrainei, sint in mare parte aceiasi care au evoluat marti seara, in Ghencea, insa in intervalul de timp scurs intre cele doua momente forma stelistilor a scazut vertiginos. Fundasii centrali Ghionea si Goian au devenit nesiguri, Cernea nu este tocmai portarul despre care Mitica Dragomir afirma ca nu l-ar da pentru nimic in lume, Oprita n-are nerv, imaginatie si, implicit, utilitate, iar Paraschiv si Dica sint prea preocupati sa respire aerul de vedeta pentru a se mai obosi sa alerge. Este adevarat, Dica a fost cel care a marcat si i-a adus Stelei calificarea in saisprezecimile Cupei UEFA, dar spectatorii tot l-au taxat pentru indolenta. Antrenorul Cosmin Olaroiu a incercat sa gaseasca circumstante atenuante: „Ultimele rezultate ne-au apasat, s-a simtit acest lucru. Cred ca si pe Dica l-au apasat. A fost tratat cu mare severitate de public".

Il Luce petrece

Rezultatul de 1-1 nu ar fi fost posibil fara ajutorul brigazii de arbitri, unul dintre asistenti solicitind, iar centralul executind, de doua ori, actiunea de scoatere a mingii din plasa portii Stelei. Prima oara semnalizarea de fault in atac a fost corecta, dar a doua oara pozitia de ofsaid a ucrainenilor a fost doar in mintea tusierului. Pentru ucraineni, greseala arbitrilor a fost laitmotivul vaicarelilor. „Arbitrul ne-a furat victoria. Acum se bucura Mircea Lucescu, probabil ca e singurul din Ucraina. N-am reusit sa cistigam, dar nu cred ca ne poate reprosa cineva ceva. Nu-mi face placere sa discut despre arbitraj, spun doar ca pur si simplu nu ne-a lasat sa cistigam. Am fost peste Steaua la capitolul dorinta. Am avut atitudine, organizare si ne-am creat sanse, am suferit insa la finalizare. Daca am fi fructificat macar jumatate din ocazii, am fi cistigat partida detasat. La golul primit, mingea a fost deviata si acest lucru a influentat traiectoria balonului", a spus portarul Sovkovski, in timp ce autorul golului ucrainenilor, Florin Cernat, are si el ceva de impartit cu antrenorul lui Sahtior: „In primul rind voiam sa-i stric seara lui Mircea Lucescu. Acum el este cel mai fericit, mult mai fericit decit stelistii. Acum are petrecere acasa, pacat ca l-am facut fericit".

Kievul a marcat de trei ori

De partea ei, presa de la Kiev imparte vina necalificarii intre jucatori si arbitrii cehi. Astfel, cotidianul „Sport" a scris dupa partida: „Dinamo ramine si fara Cupa UEFA, desi a luat primul punct in grupa. Oricum, teribila razbunare anuntata dupa umilinta de la Kiev n-a venit. Din vina jucatorilor si a arbitrului, care a anulat doua goluri, influentind rezultatul. Eram increzatori in victorie, dar problema nu a fost la adversari, ci la noi insine. Apoi, nu a fost ofsaid la Satkih la golul doi anulat, ci la Rodrigo, dar este o chestiune de finete, prea mult pentru acest arbitru. Cu siguranta, va veni un nou antrenor, va fi o noua echipa in viitor". In acelasi timp, site-ul gruparii patronate de Igor Surkis incearca o analiza critica a egalului: „Jucatorii lui Dinamo n-au stiut sa-si aproprie victoria si sint ultimii in grupa. Nu trebuie uitate deciziile stranii ale brigazii de arbitri, dar nimic nu mai poate fi schimbat. Jucatorii s-au batut din greu, au fost peste adversari in multe momente, dar nu au obtinut ce era mai important – rezultatul. Finalizarea deficitara si erorile cronice in defensiva nu au permis transformarea avantajului in victorie. Eforturile depuse au fost insuficiente, romanii au speculat aproape orice greseala in apararea Kievului". Meciurile grupei E a Ligii Campionilor se vor incheia pe 6 decembrie, cind Steaua va juca la Lyon.

Trei calificate in optimi

Pentru al patrulea an consecutiv, Olympique Lyon incheie in fruntea grupei din care face parte in Champions League. In acest an pozitia ii este asigurata inca dinaintea etapei finale, gratie rezultatului de egalitate inregistrat pe Santiago Bernabeu (2-2) si avansului de trei puncte pe care il are in fata Realului. Madrilenii au fost intrecuti si anul trecut de lyonezi, precedentele invinse ale acestora fiind Manchester United (2004) si Bayern München (2003). In celelalte trei grupe ce au programat intilniri in seara de marti, ecuatia calificarii a devenit foarte complicata, doar AC Milan (gr. H) fiind sigura de primavara europeana in C1, in ciuda faptului ca a pierdut la Atena.