Una dintre persoanele despre care s-a vorbit intens in ultimele zile, in cazul otravirii fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, italianul Mario Scaramella (foto), a iesit ieri la rampa, declarand ca mafia rusa si oficiali corupti din guvernul de la
Una dintre persoanele despre care s-a vorbit intens in ultimele zile, in cazul otravirii fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, italianul Mario Scaramella (foto), a iesit ieri la rampa, declarand ca mafia rusa si oficiali corupti din guvernul de la Moscova au motive intemeiate sa il reduca la tacere pe ex-colonelul FSB, transmite Reuters. "A fost un asasinat politic", este convins italianul. Consultant al comisiei guvernamentale italiene Mitrokhin, de investigare a spionajului practicat de KGB in Italia in timpul Razboiului Rece, Scaramella sustine ca s-a intalnit cu Litvinenko in ziua in care acesta crede ca a fost otravit. El a precizat ca Litvinenko se intalnise in prealabil cu doi rusi, la un hotel din Londra. "Stim foarte bine cine sunt dusmanii lui Litvinenko. Toate eforturile noastre de-a lungul anilor erau menite sa dezvaluie legaturile dintre mafia rusa si o serie de oficiali de rang inalt corupti din Guvernul rus", a spus italianul, care ii prezentase fostului spion o lista cu numele unor persoane care trebuiau anihilate, avertizand ca amenintarea ar fi venit din partea unei organizatii criminale din Sankt Petersburg. Lista nu a parut sa il ingrijoreze prea mult pe rus. Litvinenko furnizase serviciilor secrete italiene o serie de informatii vitale despre sase contrabandisti italieni care introduceau arme ilegal in peninsula, pentru a le utiliza in asasinate la comanda, a mai dezvaluit Scaramella. Litvinenko, in prezent cetatean britanic, investiga moartea ziaristei Anna Polikovskaia, un alt critic al presedintelui Putin, asasinata, in octombrie, la Moscova. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.