Proprietarii constructiilor cu risc seismic ridicat vor fi obligati sa permita intrarea autoritatilor in imobilele pe care le detin, pentru activitati de expertizare, proiectare sau de executie a lucrarilor de consolidare sau alte asemenea lucrari
Proprietarii constructiilor cu risc seismic ridicat vor fi obligati sa permita intrarea autoritatilor in imobilele pe care le detin, pentru activitati de expertizare, proiectare sau de executie a lucrarilor de consolidare sau alte asemenea lucrari.
Daca proprietarii refuza accesul, autoritatile vor putea intra in aceste spatii pe baza unei hotarari a instantei, a decis, ieri, Guvernul. Instanta va putea totodata sa dispuna restrangerea suprafetei locuintei care poate fi folosita de catre proprietari, sau chiar evacuarea temporara a proprietarilor. Daca beneficiarii lucrarilor refuza sa incheie contractele pentru restituirea sumelor alocate din bugetul de stat, autoritatile administratiei publice stabilesc aceste obligatii prin proces-verbal care va avea valoare de titlu executoriu. Contractul si procesul-verbal vor fi inscrise imediat in cartea funciara, cu mentiunea interzicerii instrainarii constructiei inainte de rambursarea integrala a sumelor datorate fata de bugetul de stat. In Capitala sunt peste 120 de cladiri cu mai mult de 4 etaje, construite inainte de 1940 si incadrate in gradul I de risc seismic. Pentru persoanele care vor avea nevoie de locuinta temporara pe perioada reabilitarii seismice, Primaria Capitalei, va prelua pana la sfarsitul anului 240 de apartamente de la Ministerul Transporturilor. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.