Cautare. Lacrimi. Iubire. Deznadejde. Speranta. Framantari. Fericire. Toate fac punte cu sufletul ascultatorului muzicii lui Damian Draghici. 18 muzicieni tigani - formatia Damian and Brothers - s-au reunit, pentru simplul motiv ca naistul a simt
Cautare. Lacrimi. Iubire. Deznadejde. Speranta. Framantari. Fericire. Toate fac punte cu sufletul ascultatorului muzicii lui Damian Draghici. 18 muzicieni tigani - formatia Damian and Brothers - s-au reunit, pentru simplul motiv ca naistul a simtit fluturi in stomac ascultandu-si ""fratii"".
18 ""frati"" ce-si canta experientele lor de viata, adesea inedite si fascinante. Chiar daca sunt trairi individuale, ansamblul este de o armonie rascolitoare. Proiectul ""Radacini"" s-a nascut acum trei luni, cand artistul a venit in vacanta in Romania si a ascultat, intr-un restaurant, muzica lautareasca. Si-a dat seama ca asta a dorit sa faca toata viata, dupa ce a cantat alaturi de Joe Cocker, James Brown, Cyndi Lauper si Shaggy.

DOCUMENTAR. Damian and Brothers vor concerta la Viena la 29 noiembrie, la Dublin la 6 decembrie, la Londra la 3 decembrie si Roma la 20 decembrie. Traseul a fost deconspirat de naist la conferinta de presa din Clubul Spice. Concertele lui Damian sunt sustinute financiar de Ministerul Roman al Afacerilor Externe.
Damian Draghici nu se opreste insa aici. Doreste sa infiinteze un ONG pentru educatia copiilor tigani. Mai lucreaza la un film documentar despre ""fratii"" sai, pentru care va petrece cate cinci zile in Ungaria, Rusia, Spania, Bulgaria, Franta. Nu in ultimul rand, are in vedere si un film bazat pe o poveste de dragoste, in care sa fie distribuiti atat protagonisti romani, cat si tigani.
Pe cand un concert in Bucuresti? Nu se stie, deocamdata. Prezentatoarea Mihaela Radulescu a declarat ca este necesar ca Damian Draghici sa fie promovat mai intai in strainatate, pentru a ajunge apoi sa fie apreciat si recunoscut la adevarata lui valoare si in Romania. Complexat


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.