Cel putin patru parlamentari platformisti ar putea parasi gruparea Stolojan, nemultumiti de decizia transanta si luata in pripa de retragere a sprijinului politic premierului Calin Popescu Tariceanu. In grupul parlamentarilor care au aderat

Cel putin patru parlamentari platformisti ar putea parasi gruparea Stolojan, nemultumiti de decizia transanta si luata in pripa de retragere a sprijinului politic premierului Calin Popescu Tariceanu.

In grupul parlamentarilor care au aderat la platforma Stolojan au aparut primele diferente de opinie. Masura radicala de a retrage sprijinul politic premierului Calin Popescu Tariceanu, anuntata pe graba de Valeriu Stoica, masura care adanceste ruptura din partid,
i-a facut pe o parte a platformistilor sa se gandeasca daca nu e mai bine sa dea inapoi. In plus, liderii PNL incearca sa-i contacteze pe platformisti pentru a-i face sa iasa din gruparea Stolojan. Cel putin patru dintre parlamentarii care aderasera la Platforma ar putea sa se intoarca in ""matca"" PNL. Cele doua tabere au declansat un adevarat razboi informational, incercand sa-i determine pe cei mai vulnerabili sa dezerteze din armata adversarilor. Pe de o parte, chiar presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, umfla la zece cifra celor care ar putea face pasul inapoi, in speranta ca, de teama sa nu ramana singuri pe platforma, se vor intoarce cat mai multi. Si premierul Calin Popescu Tariceanu a incercat sa-i momeasca pe platformisti cu invitatii la restaurant, dar la ultima chemare nu au raspuns decat doi dintre cei care s-au aflat luni seara la reuniunea de la Hotelul Hilton. Adversarii au lansat si ca sigura informatia ca PD se va retrage de la guvernare in luna ianuarie si, drept urmare, orice parlamentar ar face bine sa vina alaturi de invingatori.

DIVERGENTE. Dincolo de zvonuri si manipulari, cert este ca radicalizarea pozitiilor i-a nemultumit pe unii platformisti, luati prin surprindere de decizia de retragere a sprijinului politic pentru Tariceanu. Un prim semnal a fost intalnirea de miercuri seara in care majoritatea au pledat pentru votarea bugetului de stat, in contradictie cu unii lideri ai gruparii care amenintau cu un vot negativ asupra proiectului. Printre cei care au pledat pentru respingerea bugetului s-a aflat si deputatul Gabriel Sandu. La finalul intalnirii de miercuri, platformistii au anuntat ca vor sprijini proiectul de buget, dar ca vor avea un amendament prin care cer sa fie marite salariile din invatamant. Confruntati cu perspectiva de a pierde voturi pe acesta chestiune punctuala, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca Guvernul a decis majorarea salariilor profesorilor.

PARTID SAU NU? Platformistii au mai inregistrat un subiect pe care sa se contrazica: daca este sau nu cazul sa inceapa demersurile de infiintare a noului partid chiar de saptamana viitoare. Unul dintre cei mai vehementi sustinatori ai acestei ipoteze a fost presedintele PNL Neamt, Gheorghe Stefan, lucru care a reiesit din inregistrarea discutiei de la Hotel Hilton. De cealalta parte s-au situat Stolojan, Raluca Turcan si Cristian Boureanu, care au pledat pentru mentinerea presiunii asupra conducerii PNL pe o perioada mai lunga de timp.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.