Robert Peter Williams
s-a nascut la
13 februarie 1974 in Burslem,
Stoke-on-Trent, Marea Britanie

Potrivit unui sondaj efectuat de BPI (British Phonographic Institute) piata muzicala europeana e dominata de artistii britanici, iar in clasamentul celor mai bine vandute 5 albume din acest an, Robbie Williams este prezent cu doua. ""Greatest Hits"" ocupa prima pozitie si ""Intensive Care"" e pe trei, ambele cu vanzari ce depasesc 10 milioane de unitati, o cifra remarcabila pentru Europa.

TREI PREMII. BPI si Institutul international de statistica din industria fonografica au acordat recent Discul de Platina artistilor care au reusit sa vanda, in 2006, un milion (sau mai mult) de discuri. Dintre acestia cel mai tare a fost Robbie Williams, cu trei premii: pe langa cele doua CD-uri mentionate anterior el a luat Platinul Award si pentru cel mai recent disc, intitulat ""Rudebox"", care in prima saptamana de la lansare a avut vanzari de peste 2 milioane de exemplare. James Blunt, Coldplay si Madonna ocupa celelalte pozitii din Top 5, cu cei mai bine vanduti artisti britanici. Cu prilejul decernarii premiilor, presedintele BPI, Peter Jamieson a spus: "" Aceste vanzari confirma faptul ca muzica britanica traverseaza o noua perioada de aur... succesele de acum le prefigureaza pe cele viitoare, cand revelatiile de azi - Arctic Monkeys, Snow Patrol, Corinne Bailey Rae, Keane sau Razorlight - vor deveni certitudini.""

Citeste si:

SUCCES. In anii a€˜90 Robbie si-a inceput cariera in grupul Take That, pe care l-a parasit in 1995. Dupa care a devenit cel mai de succes artist solo din istoria Marii Britanii: opt albume nr. 1 si 60 de milioane de discuri vandute.