Ca in fiecare an, revista Forbes a intocmit lista celor mai bogate personaje fictive. Anul acesta, topul "celor 15" include o rata, un vrajitor, un print nigerian si chiar un instalator. Valoarea totala a topului depaseste 111 miliarde de dolari.
Ca in fiecare an, revista Forbes a intocmit lista celor mai bogate personaje fictive. Anul acesta, topul "celor 15" include o rata, un vrajitor, un print nigerian si chiar un instalator. Valoarea totala a topului depaseste 111 miliarde de dolari. Cea mai mare surpriza vine din partea ocupantului locului I. Pentru prima data in istorie, Mos Craciun a fost detronat de pe locul I, de catre Oliver "Daddy" Warbucks.
Desi economistii de la Forbes au estimat ca valoarea averii lui Mos Craciun este infinita, el a fost exclus din top pentru ca la redactia revistei au sosit de-a lungul anului sute de scrisori de la copiii care, foarte indignati, au declarat ca este gresita introducerea in top a acestui personaj, pentru ca el nu este fictiv, ci real. Astfel, nedorind sa intre intr-o polemica veche de cand lumea cu micutii, redactorii de la Forbes au preferat sa-l excluda pe "titanul jucariilor" din top si, astfel, sa-i deschida calea lui Oliver Warbucks - cel mai bogat personaj fictiv. Warbucks este un fost general de armata, care s-a transformat in om de afaceri (cu petrol) si care, profitand de conflictele din Irak si Afghanistan, a ajuns sa aiba o avere de 36,2 miliarde de dolari.
Pe locul al doilea se situeaza Burns, C. Montgomery, care, desi mai putin renumit, are o avere de 16,8 miliarde, dupa ce, fiind patronul Centralei Nucleare Springfield, a facut afaceri cu liderul coreean Kim Jong Il.
Pe locul al treilea se situeaza Scrooge McDuck, cu o avere de 10,9 miliarde de dolari, el construindu-si averea din minerit si "vanatoarea de comori". Ratoiul a stat izolat o vreme de teama gripei aviare, dar averea sa a crescut, din cauza cresterii pretului aurului.
Legendarul Richie Rich are zece miliarde de dolari, desi are doar zece ani. Richie Rich nu reuseste sub nici o forma sa cheltuiasca averea tatalui sau. Are o casa de aur in Indonezia, a daruit maimutelor din India coliere de smarald si a reparat strazile din New Orleans, ornandu-le cu diamante si rubine.
Topul mai include si personaje mai putin cunoscute ca Jed Clampett, Mr. Monopoly (pe locul 6), Bruce Wayne, Tony Stark, printul Abakaliki al Nigeriei sau Thurston Howell III.
Pe locul 11 a urcat Willy Wonka, care, cu o avere de doua miliarde, si-a facut averea din dulciuri, el fiind un personaj din filmul "Charlie si Fabrica de Ciocolata".
Pe locul al 12-lea sta mandru Lucius Malfoy, care, cu o avere de 1,2 miliarde, este nimeni altul decat tatal lui Malfoy, colegul lui Harry Potter.
Tony Montana a reusit sa-si faca o avere de un miliard, traficand cocaina. Este personajul principal al lui Brian de Palma, din remake-ul filmului Scarface si troneaza pe locul 13.
Urmatorul loc este ocupat de nimeni alta decat de Lara Croft, care, la 37 de ani, are o avere de un miliard de dolari, din mosteniri si antichitati. Arheolog, Lara a scris ceva carti de calatorie si este deosebit de curajoasa. Tine reporterii la distanta cu doua pistoale de 9 mm si, desi numele sau e asociat cu o serie de staruri hollywoodiene, Brad Pitt si Billy Bob Thornton, Croft ramane o copilaroasa. Se zvoneste ca ar fi adoptat un copil.
Pe locul 15 troneaza singurul instalator miliardar din istorie, care, la 23 de ani, a reusit sa aiba aceeasi avere ca si Lara Croft. Numele sau este cunoscut in toata lumea, el fiind simplu: Mario.
Dupa ce ani de zile a strans monede de aur din nori, oceane, canale si dupa ce a spart mii de caramizi, Mario a reusit sa-si faca o avere frumusica, cu ajutorul milioanelor de oameni care il ajuta - zilnic - sa-si sporeasca averea, jucandu-se acasa, la birou sau la scoala renumitul joc "Super Mario".
Monica BICA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.