Proiectul de lege privind alegerile pentru Parlamentul European a fost respins ieri de Senat, ca prima Camera sesizata. Senatorii nici nu s-au sinchisit de faptul ca acest proiect ar fi stat la baza organizarii scrutinului pentru PE, planificat deja
Proiectul de lege privind alegerile pentru Parlamentul European a fost respins ieri de Senat, ca prima Camera sesizata. Senatorii nici nu s-au sinchisit de faptul ca acest proiect ar fi stat la baza organizarii scrutinului pentru PE, planificat deja pentru primavara anului viitor. Dupa un circ in toata regula, in care parlamentarii au tipat, au nechezat si au huiduit, proiectul a fost respins. Scorul a fost de 54 de voturi "pentru", 29 de abtineri si nici un vot impotriva, in conditiile in care, pentru a fi adoptat, textul avea nevoie de minimum 69 de voturi, fiind lege organica. Chiar daca initial votasera raportul Comisiei speciale pentru elaborarea Codului Electoral, unii reprezentanti ai Opozitiei s-au razgandit si s-au abtinut de la vot. Dupa cum a explicat liderul PSD, Mircea Geoana, decizia reprezentantilor Opozitiei a fost determinata de faptul ca acestia vor acreditarea votului uninominal pentru aceste alegeri. "Ati asistat la un moment incredibil in istoria Senatului Romaniei! Practic, au votat impotriva participarii Romaniei cu parlamentari in PE", a strigat revoltat liderul Aliantei din Senat, Puiu Hasotti. In replica, peremistul Valentin Dinescu i-a spus ca vina apartine de fapt Puterii, care nu a fost in stare sa-si mobilizeze oamenii la vot. In afara de reprosuri si vociferari, in timpul dezbaterilor de ieri, parlamentarii UDMR au venit cu un moment artistic deosebit. In replica la remarca peremistului Gheorghe Funar cum ca limba maghiara este "o limba a cailor", senatorii UDMR au inceput sa necheze. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.