Contractele din domeniul energetic, fie ca este vorba de privatizarea Petrom, fie de contractele de distributie de electricitate sau gaze, vor fi facute publice, a stabilit aseara Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Potrivit presedintelui Traian Bas

Contractele din domeniul energetic, fie ca este vorba de privatizarea Petrom, fie de contractele de distributie de electricitate sau gaze, vor fi facute publice, a stabilit aseara Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Potrivit presedintelui Traian Basescu, si contractele de furnizare si de intermediere ar trebui publicate pe site-ul Ministerului Economiei (MEC) cu mentionarea numelui firmelor si actionarilor.

MOTIVE. ""Sunt suficiente contracte in care s-au facut erori in ceea ce priveste garantarea securitatii energetice a populatiei si exista si responsabilitati. Deja contractul Petrom se afla la Parchet si constatam ca pe buna dreptate. El trebuie analizat in toata derularea procesului: de la elementul de decizie, la cel de punere in aplicare, inclusiv respectarea recomandarilor consultantei"", a spus Basescu, care a cerut verificarea tuturor contractelor. Intre timp, la Cotroceni se va infiinta o comisie care sa elaboreze o noua strategie energetica menita sa reduca dependenta energetica a Romaniei de importuri.

PE SITE. Ministrul Economiei, Codrut Seres, a confirmat ca va publica contractele, insa fara planurile de afaceri ale investitorilor. ""Le vom aduce vineri la cunostinta actionarilor de la Petrom, distribuitorilor de gaze si electricitate decizia CSAT. Contractele vor fi publicate pe site-ul MEC, insa va dura o perioada pana vom scana toate documentele, inclusiv anexele"", a spus el. OMV, actionarul majoritar al Petrom, a anuntat ca este de acord cu publicarea contractului daca autoritatile prezinta toate privatizarile din sector. Si conducerea Petrom a comunicat ca intelege motivele care au determinat aceasta decizie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.