Premierul Calin Popescu Tariceanu a inaintat, ieri presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a lui Gheorghe Flutur din postul de ministru al Agriculturii, mentionand ca va anunta, saptamana viitoare, persoana care va ocupa locul va
Premierul Calin Popescu Tariceanu a inaintat, ieri presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a lui Gheorghe Flutur din postul de ministru al Agriculturii, mentionand ca va anunta, saptamana viitoare, persoana care va ocupa locul vacant. Aseara, dupa sedinta CSAT, presedintele a anuntat ca va da curs cererii premierului, adaugand ca nu i se pare normal ca primul ministru sa nu trimita si propunerea pentru inlocuitorul lui Flutur.
"Astazi i-am comunicat oficial domnului Flutur ca ii solicit demisia si i-am dat posibilitatea sa-si prezinte demisia, avand in vedere ca domnia sa nu mai reprezinta in acest moment PNL in Guvern. (...) Domnul Flutur, din pacate, nu a vrut sa o faca, asa incat astazi voi inainta Presedintelui cererea de revocare din functie", a repetat Tariceanu presei anuntul facut in sedinta Executivului. Raspunzand unei intrebari privind posibilitatea ca parlamentarii "platformisti" sa nu sustina proiectele Guvernului in Legislativ, Tariceanu a subliniat ca acestia au obligatia politica si morala de a vota bugetul pe 2007 prezentat de Guvern, un guvern constituit pe coloana vertebrala a Aliantei. Premierul i-a rugat pe sustinatorii platformei sa trateze initiativele Executivului "cu intelepciune si responsabilitate", amintindu-le ca cetatenii i-au votat pe baza proiectului politic al Aliantei. Tot ieri, Tariceanu a plecat in Franta pentru a fi supus unei interventii chirurgicale in urma accidentului de motocicleta suferit in vara acestui an. Inaintea plecarii, premierul a precizat ca interventia chirurgicala nu necesita preluarea atributiilor de premier de catre un alt membru al Guvernului, el urmand sa pastreze permanent legatura cu Executivul.
Grupul Stolojan cere capul primului-ministru
Dupa anuntul privind revocarea ministrului Flutur, platformistii au replicat, afirmand ca retrag sprijinul politic acordat premierului Tariceanu, pentru abuz de functie. "Premierul Calin Popescu Tariceanu este cel care trebuie sa-si dea demisia de onoare din functia de prim-ministru", au pretins parlamentarii din Grupul pentru Platforma, intr-un comunicat de presa. Ei au precizat ca vor vota legile pentru continuarea reformelor, precum si pe cele care privesc integrarea in Uniunea Europeana, celelalte proiecte legislative propuse de Guvern urmand a fi analizate punctual.
In jurul lui Flutur au zburat ieri si alte informatii. Liderul PNL-Bucuresti, Ludovic Orban, a dezvaluit ca, in anul 2002, Theodor Stolojan i-a solicitat lui Ion Iliescu sa intervina pentru inchiderea dosarelor penale in care era cercetat Gheorghe Flutur pentru activitatea sa de la Romsilva Suceava. Potrivit lui Orban, citat de Mediafax, la numai cateva zile dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, dosarele respective au fost inchise, "la interventia lui Iliescu". Reactiile celor nominalizati au venit imediat. Flutur a sustinut ca afirmatiile sefului PNL-Bucuresti reprezinta "mizerii si minciuni", Stolojan l-a acuzat pe Orban de "lipsa de caracter", iar Iliescu a reclamat "calomnia".
Pe langa fapte si acuzatii si-au facut loc si zvonurile. Surse guvernamentale au afirmat, conform Mediafax, ca succesorul lui Flutur la conducerea Ministerului Agriculturii va fi un finantist, ca urmare a recomandarilor specialistilor Comisiei Europene.
n
Hasotti: Platformistii vor forma un nou partid
Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a sustinut ieri ca "platformistii" vor forma un nou partid, subliniind ca acestia nu vor participa la viitorul congres extraordinar al PNL pentru ca "nu au nici o sansa sa-l castige". "In urma cu trei saptamani, mi-am exprimat opinia cum ca zarurile sunt aruncate, in sensul ca sustinatorii platformei au purces la formarea unui nou partid", a declarat Hasotti, comentand inregistrarile audio date publicitatii de un post de televiziune, de la intalnirea platformistilor, de luni seara, de la un hotel bucurestean. "De mai multa vreme sustin ca singura posibilitate, in acest moment, este organizarea unui congres extraordinar, pentru ca acesta trebuie sa separe apele. Desigur, pot veni la congres toti aceia care respecta Statutul, principiile si doctrina liberala. Insa, eu va spun de acum ca sustinatorii platformei nu vor participa la congres pentru ca sunt convinsi ca nu au nici o sansa sa-l castige", a adaugat vicepresedintele PNL. (Razvan Gheorghe)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.