Partidul Social Democrat a elaborat strategia fiscala pe care a lansat-o in dezbatere publica si care va fi ulterior cuprinsa in programul de guvernare. In document se propune un impozit pe venit in doua transe, 14% pentru cetatenii cu venituri
Partidul Social Democrat a elaborat strategia fiscala pe care a lansat-o in dezbatere publica si care va fi ulterior cuprinsa in programul de guvernare.


In document se propune un impozit pe venit in doua transe, 14% pentru cetatenii cu venituri mai mici de 1.700 de lei, respectiv 19% pentru cei cu venituri mai mari. De asemenea, PSD doreste introducerea unui sistem de deduceri personale, din care amintim deducerea integrala a contributiei la asigurarile sociale pentru somaj si pensii, deducerea din impozit a contributiilor pentru pensiile facultative si pentru asigurarile de sanatate, in valoare de 400 de euro pe an, fiecare. PSD mai propune sa fie deduse din impozitul pe venit dobanzile la credite imobiliare, chiria pentru tineri, prima de asigurare a locuintei, reabilitarea termica a locuintei si taxele scolare pentru tinerii cu venituri mici. Documentul mai prevede reducerea cu 7 puncte procentuale a contributiilor pentru asigurari sociale, ce ar cobori astfel pana la nivelul mediu din UE, respectiv 38%, un impozit pe profit de 16%, costurile aferente cercetarii sa fie deduse in proportie de 100% din impozitul pe profit, ca si scutirea intregului profit, ce se duce in recapitalizare din impozitul aferent.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.