Unul dintre pionii cei mai importanti ai retelei care aducea droguri din Vest pentru piata romaneasca, Albert Balint - fiul cunoscutului lider al lumii interlope, Sile Camataru - s-a predat.
Dat in urmarire generala inca de la inceputul
Unul dintre pionii cei mai importanti ai retelei care aducea droguri din Vest pentru piata romaneasca, Albert Balint - fiul cunoscutului lider al lumii interlope, Sile Camataru - s-a predat.
Dat in urmarire generala inca de la inceputul lunii noiembrie, tanarul, in varsta de 19 ani, a ajuns, marti, in arestul Directiei Cercetari Penale din cadrul IGP. El a fost audiat, apoi, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ieri, a fost prezentat, intr-o sedinta sedinta secreta, unui judecator din cadrul Tribunalului Bucuresti care a confirmat mandatul de arestare emis in lipsa.
Fiul lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, facea parte, sutin anchetatorii, dintr-o vasta retea de distribuitori si consumatori de cocaina, heroina si ecstasy. Reteaua a fost monitorizata timp de un an de ofiteri ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA). Sapte dintre cei 18 complici ai lui Albert Balint se afla deja in arest. Drogurile erau aduse in Romania in special din Spania si erau distribuite si in cluburi, discoteci ori restaurante.
Printre cei vizati de ancheta se numara, sustin surse dintre anchetatori, si vedete ale muzicii lautaresti. Gruparea a fost decimata in urma unei actiuni in forta la 12 domicilii ale suspectilor unde s-au gasit arme si bani proveniti din vanzarea drogurilor. Membrii acesteia se ocupau si cu alte "indeletniciri penale" cum sunt nerespectarea regimului armelor si munitiilor sau falsificarea de carduri bancare. (P. CANA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.