O consola de jocuri ceva mai ieftina

Desi este o consola ""next-gen"" si este prezentata intotdeauna in aceeasi linie cu Playstation 3 sau XBOX 360, Nintendo Wii nu se incadreaza neaparat in aceeasi categorie, in primul rand pentru ca aceasta nu este nici la fel de puternica si nici la fel de scumpa ca cele din urma.

Lucrul prin care aceasta doreste sa se afirme este diversificarea plajei de utilizatori, de la copii mici pana la persoane trecute de 30 de ani.

PERFORMANTE. Fiind sustinut de un procesor IBM ""Broadway"" si un procesor grafic ATI Hollywood, Wii nu se ridica la performantele demult lansatului XBOX 360, fiind doar de doua ori mai puternic decat un Nintendo Gamecube. Dar numarul de poligoane procesate pe secunda si rezolutiile HDTV nu sunt caracteristicile pe care compania pro-ducatoare le-a dorit pentru Wii. Acesta introduce din nou conceptul de ""distractie pentru toti"", readucand in scena versiuni actualizate a unor jocuri consacrate cum ar fi Super Mario, controlat printr-o metoda cel putin interesanta.

Citeste si:

INOVATIE. Controller-ul sau mai bine zis, telecomanda folosita de Wii foloseste tehnologia ""motion sensing"" cu ajutorul careia poti controla personajul sau mediul inconjurator folosind miscari ale mainilor.
Astfel poti juca baseball folosind pozitia si miscarile unui jucator de baseball sau poti avea un meci de scrima aproape la fel de solicitant ca si unul real.

Ochelari digitali Icuti DV920