S-a lansat primul site de job-hunting exclusiv pentru studenti. Ei isi pot inscrie CV-urile doar in formatul recunosut de UE, iar pe baza codului numeric personal vor aplica pentru jobul dorit.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania si portalul de resurse studentesti www.OnlineStudent.ro au lansat ieri proiectul national „StudentCV.ro - Arhiva Nationala de CV-uri Studentesti". „www.StudentCV.ro a fost lansat pentru a se putea crea o baza de date nationala si internationala a studentilor romani, dar si a studentilor din tarile Uniunii Europene", a explicat Irina Tudor, vicepresedintele ANOSR. Portalul va fi lansat in trei etape succesive. Astfel, prima etapa va demara prin inscrierile CV-urilor in baza de date, a doua etapa va fi lansata pe 10 ianuarie 2007 si va facilita accesul angajatorilor la baza de date StudentCV.ro. A treia etapa va fi finalizata prin lansarea portalului www.StudentCV.eu si, astfel, va incepe din plin „Arhiva Europeana de CV-uri Studentesti". Mai mult, CV-urile vor fi completate in formatul standard EuroPASS, unicul format de CV recunoscut in statele Uniunii Europene.

COD-ul studentului

Site-ul este si un portal de job-hunting care ofera Serviciul Student COD pe site-urile angajatorilor. Serviciul StudentCOD faciliteaza aplicarea studentilor la orice job, pe baza codului numeric personal, astfel se transfera CV-ul de la aplicant catre angajatori. Portalul ofera si asistenta gratuita online in cariera si orientare profesionala, dar si raspunsuri, in maximum 48 de ore, tuturor studentilor inscrisi.