Dan Voiculescu o va actiona in instanta pe Elena Udrea, dupa ce ieri aceasta l-a amenintat cu aceleasi represalii pe Mugur Ciuvica.

Fostul consilier prezidential Elena Udrea a aflat ieri vestea ca va fi actionata in judecata de compania Grivco, fondata de liderul PC. Motivul invocat de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a carui familie este proprietara Grivco, il reprezinta o serie de „declaratii false" care ar fi prejudiciat imaginea companiei. „Din discutia telefonica avuta astazi (marti - n.r.) cu directorul general al grupului, miine (miercuri - n.r.), doamna Elena Udrea va primi chemare in judecata din partea grupului Grivco, pentru ca e a doua oara cind afirma lucruri ireale, care aduc prejudicii unuia dintre cele mai puternice grupuri din acest domeniu", a anuntat liderul PC, in cadrul unei conferinte de presa, citat de MEDIAFAX.

Acuzatiile lui Ciuvica

Invitat luni seara la emisiunea lui Robert Turcescu, „100%", de la Realitatea TV, fostul sef de Cabinet al presedintelui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvica, a afirmat ca fostul consilier de stat Elena Udrea si omul de afaceri Dorin Cocos au intrat „in grupul de interese al fratilor Camataru", fiind asociati, alaturi de o societate apartinind „protejatului clanului", Nicolae Dumitru, din iunie, intr-o firma de dezvoltari imobiliare din Ilfov. El a mai spus ca Nicolae Dumitru, presedintele grupului Niro, este „un prosper om de afaceri" si un apropiat al clanului Camatarilor. Conform lui Ciuvica, Elena Udrea si Dorin Cocos au infiintat, in iunie 2006, New Global Investments SRL, in care detin cite 25% din capital, fiind asociati cu Niro 95 Impex SA, care detine restul de 50% si care face parte din grupul de firme Niro, condus de Nicolae Dumitru.

Ce l-a deranjat pe Voiculescu

Elena Udrea ii da si ea intilnire la tribunal lui Ciuvica si sustine ca „asocierea numelui meu, fara dovezi, cu numele unor presupusi infractori este o actiune murdara si de neacceptat". In plus, Udrea aminteste faptul ca asa-zisele dezvaluiri ale liderului Grupului de Investigatii Politice (GIP) vin in acelasi timp cu interviul acordat de Emil Constantinescu „unui cotidian central", in care acesta il ataca din nou pe Traian Basescu, dar si in contextul in care se vorbeste, in zilele acestea, despre afacerile cu energie „in care este implicata si firma Grivco a lui Voiculescu", dar si faptul ca Ciuvica ar fi partener de afaceri al fiicei lui Dan Voiculescu, Camelia.