Steaua a munict mult aseara pentru atingerea obiectivului propus, calificarea in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Dinamo Kiev a condus la Bucuresti, starnind iritarea fanilor ros-albastri, care i-au huiduit minute bune pe jucatorii lui Olaro
Steaua a munict mult aseara pentru atingerea obiectivului propus, calificarea in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Dinamo Kiev a condus la Bucuresti, starnind iritarea fanilor ros-albastri, care i-au huiduit minute bune pe jucatorii lui Olaroiu. A fost nevoie de un super-gol inventat de Dica si de sprijinul arbitrilor cehi, care i-au anulat un gol perfect valabil lui Satkih, in minutul 75, apreciind ca Rodrigo se afla in ofsaid, desi fundasul brazilian nu a atins mingea si nici nu l-a incomodat in vreun fel pe Cernea sa intervina la lovitura de cap a atacantului din Uzbekistan. Una peste alta, Steaua merge pentru a treia oara consecutiv in primavara europeana, fie ea si Cupa UEFA, performanta unica in istoria fotbalului romanesc.
Cosmin Olaroiu nu a riscat in planul alcatuirii echipei, incepand cu Mirel Radoi pe banca de rezerve, dar Steaua a inceput ofensiv meciul, masandu-i pe oaspeti in preajma propriului careu. Dinamo Kiev a replicat prin cateva contraatacuri taioase, care au dat emotii, fiindca Mircea Lucescu anuntase inaintea meciului ca vicecampioana Ucrainei este o maestra a actiunilor de acest fel. Contrar cursului jocului, echipa lui Demianenko a deschis scorul printr-o lovitura libera a lui Cernat, care l-a pacalit pe Cernea de la 30 de metri. Imediat dupa gol, Steaua a avut o cadere, taxata prompt de fani, care l-au huiduit pe Oprita dupa o ocazie mare la poarta lui Sovkovski. Pana la pauza stelistii n-au mai miscat nimic, nici Dinamo nu s-a omorat cu firea sa mai atace, repriza incheindu-se cu Steaua in dificultate. Nici dupa pauza situatia nu s-a schimbat, in conditiile in care Olaroiu nu a schimbat nimic la vestiare. Campioana nu dadea impresia ca va putea intoarce acest rezultat, insa in cele din urma acest lucru s-a intamplat. Mai intai a intrat Radoi, care si-a facut astfel debutul in Liga Campionilor, acesta reusind sa aduca fanii din nou langa echipa, apoi Dica a inventat din nimic un gol superb, care a adus descatusarea Stelei. Olaroiu s-a dovedit inspirat ca nu s-a grabit sa-l introduca si pe Vali Badea, cerut insistent ca al doilea varf langa Thereau, pentru ca ar fi epuizat schimbarile si ar fi avut viata grea in finalul partidei. Au urmat minute bune de dominare ale romanilor, insa finalul a apartinut oaspetilor, in conditiile in care Steaua s-a retras sa apere rezultatul. Urmeaza o deplasare de placere la Lyon, echipa care deja a castigat grupa, si apoi o vacanta de iarna in care conducerea ros-albastrilor sa remedieze problemele de lot si de joc pentru ca Steaua sa repete parcursul frumos de anul trecut din Cupa UEFA.
STEAUA - DINAMO KIEV 1-1 (0-0)
Au marcat: DICA 69 / CERNAT 29
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Cernea - S. Stancu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Oprita (55 Cristocea), Paraschiv (66 Radoi), Ov. Petre, Nicolita - N. Dica (90 Lovin) - Thereau.
Antrenor: Cosmin Olaroiu.
DINAMO: Sovkovski - Markovic, Rodrigo, Rodolfo (46 Gavrancic), El Kadourri - Yussuf, Belkevici - Cernat (78 Rincon), Kleber (66 Milevski), Gusev - Satkih. Antrenor: Anatoli Demianenko.
Cartonase galbene: Oprita 30, Ghionea 76, Cernea 89 / Rodrigo 19, Kleber 26, Yussuf 59, Gavrancic 63, Rincon 65, Gusev 90.
Au arbitrat: J. Jara - M. Zlamal, A. Kordula (toti din Cehia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.