In curind, copiii din intreaga lume care detin un iPod vor putea accesa lectii interactive create de Softwin, oriunde s-ar afla, la preturi de pina la 23 de euro.

Cel mai popular player mobil din lume, iPod, va reda lectiile interactive produse de divizia de software educational a Softwin, numita Intuitext, informeaza un comunicat al companiei.

Proiectul este realizat de compania romaneasca Softwin impreuna cu Iris SA, reprezentantul local al companiei americane Apple, care produce playerul multimedia iPod. Intuitext va prezenta in premiera prima solutie educationala mobila din Romania, cu ocazia Tirgului de carte „Gaudeamus" (Romexpo, 22-26 noiembrie). Proiectul are la baza un concept care permite tinerilor sa acceseze continutul educational oriunde s-ar afla, pe propriul iPod. „In acest moment exista doar un pilot, cu care intentionam sa testam reactia pietei. Sint multi tineri care si-au cumparat iPod-uri in Romania si credem ca va fi o oferta atractiva", a precizat Sorin Guleac, director comercial Intuitext Educational.

Acesta a precizat ca Intuitext a inceput demersurile si pe piata externa, paralel cu piata romaneasca, bazindu-se pe recomandarile primite de la unul dintre vicepresedintii Apple Computer, care a vazut o aplicatie educationala Intuitext in cadrul unei expozitii. A doua zi, acesta a facut o demonstratie a produsului respectiv in cadrul unei conferinte de presa. Sorin Guleac sustine ca nu au fost fixate inca preturi, insa da asigurari ca acestea nu le vor depasi pe cele percepute pentru produsele Intuitext pentru PC.

„Momentan, produsele noastre pentru PC se vind pentru sume cuprinse intre 60 si 80 RON, iar cele pentru iPod nu vor depasi aceste sume", a precizat Guleac.

Educatie intr-un mod „cool"

Lectiile sint pe format video, deci pot fi redate pe playerul care recunoaste clipurile si formatele de film. Proiectul Intuitext este dedicat reprezentantilor generatiei active, aflati mereu in miscare si conectati la ultimele tehnologii.

„Elevii din ziua de astazi au cu totul altfel de preocupari si asteptari fata de generatiile trecute. Cu toate acestea, scoala se face in cele mai multe cazuri dupa metode din ce in ce mai putin atractive pentru tineri. Intuitext readuce elementul «cool» in procesul de invatare si permite tinerilor sa acceseze informatia pe dispozitivele mobile pe care le folosesc zi de zi, precum iPod", a mai declarat Sorin Guleac.

Teste la „Gaudeamus" Vizitatorii standului Intuitext, organizat in cadrul Tirgului de carte „Gaudeamus", vor putea testa iPod-urile educationale, precum si celelalte noutati pe care producatorul roman le-a pregatit. Este vorba despre cele mai noi volume din seria „Geometrie: intre joc si nota 10", denumite „La voia zeilor" si „Comoara tilharilor", care se adreseaza elevilor de clasa a VII-a.Excursiile In zone exotice sInt cele mai