Anuntul de privatizare a Societatii Nationale de Radicomunicatii (SNR) Radiocom va fi publicat in primul semestru din 2007, iar autoritatile doresc sa atraga un investitor cu experienta in domeniul telecomunicatiilor si cu putere financiara, a declar
Anuntul de privatizare a Societatii Nationale de Radicomunicatii (SNR) Radiocom va fi publicat in primul semestru din 2007, iar autoritatile doresc sa atraga un investitor cu experienta in domeniul telecomunicatiilor si cu putere financiara, a declarat, ieri, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. "Urmarim, de asemenea, obtinerea unui profit din vanzarea pachetului de actiuni al Radiocom. Anuntul privind oferta de vanzare va fi publicat pana la finele lunii iunie 2007", a afirmat Nagy. Autoritatile sunt asistate, la privatizarea SNR, de un consortiu format din CA-IB Corporate Finance si firma de avocatura Musat&Asociatii. Consultantul va primi un onorariu fix de 150.000 euro pe o durata de un an si un onorariu variabil, de 1,95% din valoarea de vanzare a companiei, a spus Nagy. Potrivit ministrului, consultantul are experienta necesara pentru succesul privatizarii SNR, furnizand servicii si la trecerea in proprietate privata a operatorilor de broadcasting din Cehia si Ungaria. Consortiul va asigura consultanta la elaborarea strategiei de privatizare si la atragerea de investitori.
SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.